Hírek

2017.08.31. 09:08

Birtokon belül: Dunaújvárosé az élményfürdő (frissítve)

Az élményfürdő történetének fontos állomásához, mérföldkövéhez értünk: Dunaújváros Megyei Jogú Város birtokba vehette a fürdőt.

Körmendi Erzsébet

Mindezt tegnap jelentette be a létesítmény kapujában Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere. Az eseményen részt vett dr. Galambos Dénes, a 4-es számú választókerület parlamenti képviselője, Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója és Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja. Cserna Gábor felidézte, hogy tavaly május 31-én írták alá a Modern Városok Program helyi fejlesztéseit magában foglaló megállapodást, amelynek az élményfürdő fontos pontja.

Cserna Gábor polgármester hivatalosan is bejelentette tegnap a helyszínen, hogy – amint a bejárat feletti molinó is jelzi – Dunaújvárosé az élményfürdő. A létesítmény birtokbavételénél jelen volt dr. Galambos Dénes, a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője, Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója és Kovács Judit, a vagyonkezelő igazgatósági tagja. A fürdőt jövő tavasszal szeretnék helyreállítva visszaadni a nagyközönségnek, és utána elkezdődhet a Fabó Éva Sportuszoda helyreállítása is, hogy a két létesítményt összevonva vízi sport és fürdő komplexumot alakíthassanak ki a Modern Városok Program keretében.  Fotó: Ady Géza

Mint ismeretes, mostanáig a CIB Lízing Bank Zrt. birtokolta a létesítményt, amit állami segítséggel sikerült visszaszerezni, nagyjából két hete írták alá a szerződést, és elutalták a vételárat is a banknak. A DVG Zrt. birtokba veheti a fürdőt, kezdődhetnek a tervezési munkák után a felújítások, hogy később az uszodával egységben színvonalas sportkomplexumává váljon Dunaújvárosnak, hangsúlyozta a polgármester. Megtudtuk: először a fürdőt teszik rendbe, átadását jövő áprilisra, húsvét környékére tervezik, majd utána kezdik az uszoda felújítását. Az egységesen kezelt két beruházás együtt 4,5 milliárd forintot tesz ki, beleértve a fürdő megvásárlására kapott nagyjából 900 millió forintot is. Cserna Gábor megköszönte dr. Dorkota Lajos és dr. Galambos Dénes segítségét, közbenjárását. Az országgyűlési képviselőnk hozzátette: örül annak, hogy a korábbi rossz döntést a városvezetés és a DVG jó irányba tudta fordítani, és a nemzet sportvárosa hírnevet tovább erősíti majd a fürdő- és uszodakomplexum a felújítás és fejlesztés után. Bízik benne, hogy gazdaságossá tudják tenni a működését, és a várost elsődlegesen, de a térséget is szolgálja majd a remélhetőleg jó kihasználtsággal működő, sport-, kikapcsolódási, rekreációs és gyógyítási lehetőségeket egyaránt kínáló létesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!