Hírek

2017.07.20. 18:20

Gyorsan érkezett segítség a fedél nélkül maradt családoknak

Villámcsapás, majd napokkal később egy felrobbant tévékészülék miatt maradt fedél nélkül két család Dunaújvárosban, a lángok tették lakhatatlanná mindkét lakást.

Körmendi Erzsébet

A közgyűlés azonnali „gyorssegélyként” 350-350 ezer ezer forint támogatást ítélt meg a villámcsapás, illetve a tévérobbanás miatt bajba került családnak. Mindkét esetben átmeneti lakhatási megoldást kellett keresni arra az időszakra, amíg a saját lakásukat felújítják a tulajdonosok. Egyeztetés után végül mindkét károsult családnak tudott megfelelő lakást felajánlani az önkormányzat – nyilatkozta dr. Sürü Renáta, Dunaújváros jegyzője.

A Bocskai utcai tetőtéri lakásban jelentős károk keletkeztek a villámcsapás után

A Bocska utca 2. alatt a legnagyobb kárt a villámcsapás után egy tetőtéri lakás szenvedett el, amelynek tulajdonosa külföldön dolgozik, és a lakásban az édesanyja és óvodás korú lánya élt.

Dr. Sürü Renáta, Dunaújváros jegyzője

- Egy felújítás alatt álló szociális bérlakást ajánlottunk fel nekik a Batsányi utcában, ám azt nem fogadták el. Utána - tekintettel a város polgármesterének szociális érzékenységére - kerestünk más lehetőséget, és megmutattunk nekik az Esze Tamás utcában egy olyan, teljesen felújított lakást, amely úgynevezett szakemberlakásként, vagy más szóval élve szolgálati lakásként van az önkormányzatnál nyilvántartva. Ezt megfelelőnek tartotta, elfogadt az anya, és már a kulcsait is átadtuk neki - mondta el dr. Sürü Renáta jegyző.

A károsultak lakásának helyreállításához, felújításához is haladéktalanul hozzákezdett volna a DVG Zrt., viszont a tulajdonos azt kérte, hogy várják meg a munkák elkezdésével a biztosítási eljárás lezárultát. Abban maradtak: szól a tulajdonos, amikor kezdhetik a felújítást.

- A Római körút 37. legfelső emeletén keletkezett tűz kárvallottjai elfogadták azt a Bocskaiban lévő szociális bérlakást, amit első körben a villámcsapás károsultja visszautasított. Természetesen mindkét bajbajutott család addig lakhat az önkormányzati lakásban, amíg a saját otthonukat sikerül olyan állapotba hozni, felújítani, hogy az lakható legyen - tette hozzá a jegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!