Hírek

2015.07.12. 19:08

Dunának ment az asszonykórus!

Kisapostag – A Nagy ugrás 2015 – Ugorjunk együtt az élő folyókért! – címmel meghirdetett közös „csobbanás” keretében az ország 15 településén, köztük Kisapostagon is, sokan ugrottak a Dunába....

Szabó Szabolcs

Bár egy szabadstrandon sok minden előfordulhat, viszonylag ritkán indul dalolva a Dunának egy népviseletbe öltözött asszonykórus. Azok a gyanútlan fürdőzők, akik vasárnap délután a Baracs-Kisapostag dunai strandján merültek a hűs habokba, azt láthatták, hogy a Kisapostagi Nőegylet dalkörének vezetésével vidám sokadalom veszi célba a folyót. Természetesen nem véletlenül! A Nagy ugrás 2015 – Ugorjunk együtt az élő folyókért! – címmel meghirdetett közös „csobbanás" keretében az ország 15 településén, köztük Kisapostagon is, sokan ugrottak a Dunába, hogy felhívják a figyelmet az élővizek fontosságára.

Nagy Ugrás – együtt, sokan követték a dalkör példáját.

Az akciót a WWF Magyarország, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezetének hazai tagozata szervezte, tegnap Európa szerte 500 helyszínen volt hasonló rendezvény. A kisapostagi akciót a Schalbert" Kisapostag Település Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kutrovácz István szervezte, aki lapunknak elmondta, reményei szerint sikerül hagyományt teremteni e figyelemfelkeltő akcióból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!