Hírek

2010.10.13. 09:49

Dujuszpík helyett - Angolul mosakszik a gyerek

Dunaújváros - Ez nem óvoda és nem nyelvtanfolyam, ugyanakkor nem is tornaóra, hanem alighanem mindez együtt. És egy egészen kicsit másképp, mint megszoktuk...

Pekarek János

Olyan népszerű angol gyerekdalokból, mint amilyen például a Walking, walking kezdetű, egy egész CD-re valót képesek elsajátítani úgy, hogy közben a dalszövegnek megfelelően sétálnak, megállnak, lábujjhegyen járnak, ugrálnak, újra sétálnak - édesanyjukkal együtt.

S itt a hangsúly az elsajátításon, és nem a tanuláson van! Játszva, oda se figyelve, mozogva, tornázva, táncolva értik meg az idegen nyelvet, és ennek hála később, a rendszerezett nyelvtanulás során akcentus nélkül, akár anyanyelvi szinten is képesek lehetnek magtanulni az angolt. Vagy a németet.


Egyelőre ugyanis angolul tanulhat mintegy negyven dunaújvárosi kisgyerek óvoda (sőt: bölcsőde!) után a Bocskai utcai English Gym Fun (nagyjából: Angol Torna és Vidámság) elnevezésű tanfolyamon, amelyet két lelkes pedagógus és anyuka nyitott.

- Az idén szeptemberben kezdtük el bemutató óráinkat - mondja Mihók Mariann, mester angol tanár, volt tanítónő. Társa, Benkő Tímea, a főiskola tanfolyamszervezője azzal a gondolattal foglalkozik, hogy jövő szeptembertől a játékos-mozgásos angol tanfolyamot a német nyelv tanulásával is kiegészítik a szépen berendezett teremben.

- A legfontosabb, hogy amikor ide belép a kisgyerek és édesanyja, attól kezdve a negyvenötperces óra során nem hallanak magyar szót! - szögezi le Mariann. - Csak angolul beszélünk, és játszunk. A gyerek így nem tanul, fáradságos módon, hanem észrevétlenül elsajátítja az idegen nyelvű kifejezéseket. Sajnos, az iskolai oktatás során csak hétéves kortól kezdődik az idegen nyelv tanulása: de a gyerek agya addigra bezárul az elsajátítás előtt...

Addig viszont itt élvezik a kétnyelvűséget. Diplomát ugyan nem adnak - csak tudást. És élményt...


Nyelvtanítás mozgással

● A foglalkozáson 2 és 7 éves kor közötti gyerekek vesznek részt – de a próbaórákon már kilenchónapos csecsemő is élvezte az idegen nyelvű játékot!
● A gyerek nem tesz különbséget a nyelvek kódrendszere között, ezért tanul játszva – de a legjobb, ha már elmúlt kétéves, és biztosan ismeri anyanyelve alapjait.
● A harmincórás tanfolyam ára 34 500 forint, plusz a CD.
● A foglalkozások három évig folytatódnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!