Hírek

2014.06.12. 19:50

DUDIK: sok jó ember, remek helyen

Dunaújváros - Csütörtök délután kinyitott a főkapu, és az első dudikolók megkezdhették a beköltözést a kempingbe, majd estére már tömött sorokban érkeztek fiatalok és idősebbek.

Gallai Péter

A Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata, többek között Dunaújváros önkormányzatának támogatásával, igen erős kínálatot válogatott össze erre a három napra. Csütörtökön délután leginkább a sátorépítők vették be a helyszínt, az első jegyet Talpai Tibor vásárolta meg a helyszínen, de az első, szigeten is alvó fesztiválozó a Mezőfalváról érkezett Pörgye Gergely és Nagy Dóra volt. A két fiataltól megtudtuk: voltak már koncerteken, de ez az elő ilyen típusú bulijuk, ahol úgy döntöttek, itt is alszanak.

- Kipróbáljuk milyen ez az életérzés, ugyan vannak kedvenc együtteseink, de a lényeg a hangulat és a remélhetőleg fergeteges buli - fogalmazott kérdésünkre Gergely.

Egyébként a kempingbe nem csak helyből és a környékről érkeztek fesztiválozók, hanem Tatabányáról. Somogyból, de még Békéscsabáról is – azaz a DUDIK lassan elmondhatja magáról, hogy felzárkózik az országos rendezvények közé.

A délutáni bejárás során rábukkantunk a fesztivál első fellépő bandájának két tagjára, a sörpadon csendben zenélgető Németh Péter Krisztiánra és Zayzon Nándorra, akik a Dunaújvárosi Főiskolán összeállt The Summer Date nevű együttes tagjai. – Lehoztuk a felszerelésünket, de már nem is megyünk haza. Mi nyitjuk a bulit, megvallom őszintén izgulunk is emiatt, hiszen ilyen fesztiválon még nem zenélt a banda - mondta Németh Péter Krisztián.

Majd amikor már színpadra léptek, remekül hozták a punk rockot, megnyitva a sort a többiek előtt. Amikor a nagyszínpadon is beindult a zenegépezet már tömött sorokban érkeztek az emberek a főbejárathoz, az ingyenes autóbuszok is ontották magukból a fiatalságot. – Alakulunk – adott tömör helyzetképet Arnold Miklós főszervező, majd továbbrobogott. Ondrésik László pedig lapzártánk előtti legutolsó meteorológiai helyzetképpel tudott szolgálni: az esőfelhők elkerülték Dunaújvárost.

A tudatlan bulizó a blues hallatán nem igazán jön lázba,de az Egyesült Államokból érkező Little G. Weevil, aki egyébként az X-Faktor tehetségkutató új mentora lesz, olyan zenélést mutatott be két felvonásban, ami előtt kalapot kell emelni. Persze a legnagyobb tömeg a nagyszínpad előtt koncentrálódott, s mire besötétedett, már szállt a por rendesen a lámpák fényében a táncolók lábai alatt. Aki kevésbé volt aktív, az a művészeti bázisokon kereshetett nem szokványos elfoglaltságot, a fociőrültek pedig a vb-sátor körül koncentrálódtak.

A DUDIK igazán pénteken erősít be, többek között a Quimby-vel, majd pedig szombaton jöhet a finálé. Aki még nem talált magának programot, annak itt a helye!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!