Hírek

2014.06.11. 16:30

DUDIK: csütörtöktől a bulié lesz a főszerep

Sokan és sokat, egészen pontosan egy évet vártak a következő DUDIK fesztiválra, ami csütörtökön elkezdődik a Szalki-szigeten - buli, barátság, szerelem, poros cipők, felszabadultság és fesztiválérzés három napon át.

Gallai Péter

Fotó: Ónodi Zoltán

- Talán még időben vagyok - hallottuk a rendezvény elővételi pontján, a Dózsa mozi előtt szerda délután, majd csak azt vettük észre, hogy sorra érkeztek tinédzserek és idősebbek, baráti társaságok, hogy beszerezzék a DUDIK belépőket. A nagy érdeklődés miatt éjszakáig van nyitva a bázis, a szervezők, a Dunaújvárosi Főiskola hallgatói önkormányzatának csapata legnagyobb örömére. Bár a stábnak erre nem sok ideje volt szerdán, hiszen még hatalmas munkában voltak a helyszínen. Arnold Miklós főszervező azért szakított ránk pár percet.

- Kicsit csúszásban vagyunk, mert pünkösd hétfőn senki nem dolgozott, ami most nagyon hiányzik, így mindenre két napunk maradt. Azonban éjszaka is dolgozva, a maradék időben el tudunk készülni, csütörtökön dél körül pedig nyithatunk - tudtuk meg, és Arnold Miklós azt is elmondta, hogy módosult a helyszín beosztása:

- A nagyszínpad mellől elkerült a kisszínpad a terület másik végére azért, hogy ne zavarják egymást, illetve a zenekari beállásokat.

A fesztiválon lesz lehetőség sátorozni is, ötszáz fős kemping várja a látogatókat. A három napra érvényes , ötszáz forintos sátorjegyet a helyszínen lehet megvásárolni. Csütörtök reggel pedig, amikor már minden elkészült, a katasztrófavédelem tart még egy bejárást. S ha már biztonság: a kezdés előtt a tűzoltóság és a DVG szakemberei lefűrészelték a balesetveszélyes és száraz faágakat is.

A fesztivál programja

Nagyszínpad

Június 12. csütörtök, 19 óra: Elefánt. 20.45 óra: Brains. 22.30 óra: Vad Fruttik.

Június 13. péntek, 19 óra: Kistehén Tánczenekar. 20.45 óra: 30Y. 22.30 óra: Quimby.

Június 14. szombat, 19 óra: Anna and the Barbies. 20.45 óra: Kiscsillag. 22.30 óra: Punnany Massif.

Kisszínpad

Június 12. csütörtök, 18:30 óra: The Summer Date, 20.15 óra: Little G. Weevil (USA), 22: Little G. Weevil (USA).

Június 13. péntek, 18.30 óra: Péter, 20.15 óra: Season7, 22 óra: RockBox.

Június 14. szombat, 18.30 óra: Mocskos Márka, 20.15 óra: Jolly Jackers, 22 óra: Pentele Ska Club.

Partiaréna

Június 12. csütörtök, 00 óra: Muzzaik, 01: Dave Jr.

Június 13. péntek, 00 óra: Katapult Dj, 01 óra: Dj Matkovics.

Június 14. szombat, 00 óra: Edo Denova, 01 óra: Dj Spool.

Minden este Dj Mini pedig külün sátorban retró videó diszkóval várja a bulizókat.

És még egy plusz esemény is színesíti a programot, minden nap 18, 19 és 20 órakor a bejárat mellett kutyás bemutatót tartanak.

A labdarúgás szerelmesei pedig a külön erre a célra felállított világbajnoki sátorban követhetik nyomon élőben az összes meccset.

A rendezvény napjain a Béke tér - Vasmű út - Dózsa György út - Baracsi út - Magyar út - Szalki-sziget útvonalon 17-19 óra között óránként egy, DUDIK táblával ellátott autóbusz indul a Béke térről. 19-23 óra között pedig félóránként közlekedik egy. Visszafelé, a Szalki-szigetről hajnali egykor négy járat indul, majd 01 és 05 óra között harminc percenként egy busz indul a központ felé. A felszálláshoz nem kell karszalag, vagy jegy.

 





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!