Hírek

2015.11.26. 15:21

Jövő héten döntenek az egyetemmé válásról

Dunaújváros – Az egyetemmé váláshoz is elengedhetetlen a duális képzési rendszer bővítése - hangzott el a főiskolán rendezett konferencián.

Szabó Szabolcs

Dr. Király Zoltán intézetigazgató tartott előadást a duális képzésről a főiskolán rendezett konferencián
Fotó: Zsedrovits Enikő

– Reményeink szerint az Országgyűlés jövő héten kedden dönt a Dunaújvárosi Főiskola egyetemmé válásáról, az alkalmazott tudományok egyeteme kategória egyik feltétele, hogy az intézményünk legalább két szakon már működő duális képzéssel rendelkezzen. Ezen elvárásnak megfelelünk és bízunk benne, hogy a 2016/2017-es tanévben már legalább öt vállalkozás kapcsolódhat be a duális képzés rendszerébe. E célt szolgálta a Piacképes duális műszaki képzés fejlesztése az ország közepén című projekt, amelynek keretében az Universitas Service Nonprofit Kft.-vel és a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökséggel közösen 25 céggel, vállalkozással vettük fel a kapcsolatot és öt megyében – Fejér, Tolna, Baranya, Somogy, Bács-Kiskun közel 3000, továbbtanulás előtt álló középiskolás diákot értünk el és népszerűsítettük a főiskola duális képzési lehetőségeit – mondta el a lapunknak a program csütörtöki zárókonferenciáján Dr. Király Zoltán a főiskola Informatikai Intézetének igazgatója, aki a duális képzések helyzetéről és a közeljövő kihívásairól is beszélt.

– A fenntartó, azaz a minisztérium is pontos elvárásokat fogalmazott meg a felsőoktatási intézményeknek és a duális képzéshez csatlakozó ipari és gazdasági szereplők is komoly feltételeket fogalmaztak meg. A duális képzési rendszer nagy lehetőségeket rejt, ám fontos lenne, hogy egy rugalmas képzési modell alakuljon ki, amely megfelel a szerepet vállaló vállalkozások és az intézmények igényeinek is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!