Hírek

2012.12.28. 22:01

Dráguló uszodabelépők

Dunaújváros – Aki teheti, még használja ki az uszodalátogatás kedvezményes lehetőségeit, mert januártól egytől már jóval drágábban csobbanhatunk.

Szabó Szabolcs

A város közgyűlése rábólintott az üzemeltető kérésére, így átlagosan több mint hat százalékkal drágulnak az uszodai belépőjegyek árai január elsejétől. Mindez a finomított változat, hiszen a másik, a közgyűlés által elvetett tervezet több mint tíz százalékkal emelte volna az uszodalátogatás tarifáját.

A Fabó Éva Sportuszodát üzemeltető Dunaújvárosi Víz- Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. indítványában megjegyezte, hogy a fenntartás költségei is jelentősen drágultak. A szolgáltatások esetében 4,2 százalékos volt az áremelkedés mértéke, ezen belül a szemétszállítás 8, a csatornadíj 5,2, a vízdíj pedig 5 százalékkal emelkedett.

A közgyűlés felújítási munkálatokról is döntött. A határozat szerint a Fabó Éva Sportuszodában a szükséges állagmegóvó beruházásokat és felújításokat tekintve az elvégzendő munkák összege nem haladhatja meg a 13 596 036 forint nettó keretösszeget, amelyet a város önkormányzata a 2013-as évi költségvetés terhére biztosít. A felújítás keretében kicserélik többek között a fenékemelő hidraulika teljes vezérlését – több mint 11 millió forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!