Hírek

2017.05.19. 15:20

Izgalmas tanulmányi úton vehettek részt a Dózsa iskolások

DUNAÚJVÁROS - Érdekes és tanulságos tanulmányi kirándulásban volt részük a Dózsa iskola tehetséggondozó szakköröseinek.

Pekarek János

A Dózsa György Általános Iskola tehetséggondozó szakkörösei idén már második alkalommal vehettek részt a szakkör programjához szervesen illeszkedő tanulmányi kiránduláson pályázati támogatással. A kétnapos utazás első napja a Tisza mellékágához, a Millér-főcsatornához vezetett. Itt előadást hallgathattak meg a vízügyi múzeum érdekességeiről.

A Dózsa iskola tehetséggondozó szakkörösei egy múzeumnál Fotó: Amatőr felvétel

A következő megálló a szolnoki Reptár elnevezésű múzeum volt, ahol a repüléstörténeti kiállítóhelyen repülők, helikopterek, hajtóművek, légvédelmi eszközök, különböző katonai relikviák segítették megismerni a magyar repülés történetét.

Az út harmadik állomása a kecskeméti Cifrapalota volt. Az első emeleten avar kori aranytárgyak gyűjteményét láthatták, majd középkori történetek és leírások következtek a földszinten.

Megnézték a helyi Tudomány és Technika Házát, a Népi Iparművészeti Gyűjteményt, végül Kecelen, a Haditechnikai Park gyűjteményével ismerkedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!