Hírek

2016.02.23. 14:38

Döntés márciusban, ketten pályáznak a Bartók színház igazgató posztjára

Dunaújváros - A márciusi közgyűlésen dönthet arról az önkormányzat képviselőtestülete, hogy a következő öt évben ki vezetheti majd Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házát. Ketten pályáznak.

Szabó Szabolcs

Lapunk információi szerint az igazgatói pozícióra két színházi szakember pályázik.

Egyikük Dr. Borsós Beáta, a Bartók jelenlegi vezetője, kihívója pedig Őze Áron, a Pesti Magyar Színház korábbi igazgatója.

Dr. Borsós Beáta Knódel Máriát követően 2011 nyarán vette át a Bartók irányítását, munkáját művészeti vezetőként jelenleg is Dobák Lívia dramaturg segíti.

Öt évvel ezelőtt a városi teátrum vezetésére öten pályáztak:

Bródy Norbert színész, a Nemzeti Színház egykori tagja, Silló Sándor dramaturg, rendező, Rácz Attila, a Hólyagcirkusz Társulat alapító tagja, dr. Borsós Beáta, a Bartók jelenlegi művészeti szervezője és dr. Rácz Attila Cicero táncos, koreográfus-rendező, a Bartók táncszínházi tagozatának egykori alapító tagja, művészeti vezetője. Akkor közgyűlés egyhangúlag támogatta és elfogadta a szakmai bíráló bizottság javaslatát, amely dr. Borsóst találta a legmegfelelőbbnek a Bartók Kamaraszínház igazgatói posztjára.

Őze Áron Jászai Mari-díjas színész, rendező. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban szerzett diplomát, osztályfőnöke Iglódi István volt.

A színházi szakember 2010 és 2015 között igazgatta a Pesti Magyar Színházat.

A kilenc főből álló szakmai bíráló bizottság e hónap végén hallgatja meg a pályázókat, majd ezután fogalmazza meg javaslatát a városi közgyűlésnek.

Az városatyák által megválasztott színházigazgató kinevezésre ezúttal is öt évre szól majd - 2016. július 1-jétől a 2021. június 30-ig. (A pontos pályázati felhívás elérhető a dunaújvaros.hu oldalon.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!