Hírek

2010.02.23. 03:28

Disznóság és pénz a nagy famíliáknak

Kisapostag - Disznótor illata lengte be szombaton délelőtt a dísztó környékét. A Schalbert Alapítvány jótékonysági rendezvényén közel 150 ezer forintot gyűjtöttek a nagycsaládosoknak.

Körmendi Erzsébet

Máté-Kasza László, a kórház főigazgatója is vidáman falatozott - és jótékonykodott-, a disznó fele neki köszönhető, mt mondta: szeret Kisapostagon lakni, egyetért a nagycsaládosok támogatásával. Dorka Bertalanné nyugdíjasként adakozott, ifj. Virág Béla pedig vállalkozóként gyarapította jelentős összeggel a dobozban gyűlt forintokat. Kutrovácz István, az alapítvány kuratóriumi elnöke szerint nemcsak a gyűjtésből beszerzett vásárlási utalványokkal szeretnék támogatni a nagycsaládosokat, hanem egyesület alapítására is buzdítják őket. A nagycsaládos Dukai Gabriella azt mondta: köszönik a kezdeményezést - jó gondolatnak tartja az egyesület létrehozását, mert segíteni tudják egymást a tanácsaikkal, valamint számtalan olyan kedvezménnyel élhetnének, amelyet csak egyesületi tagként vehetnének igénybe. A nyugdíjasok és a vállalkozók is adakoztak

A Schalbert Alapítvány jótékonykodását csak az a száznegyven kilós disznó bánta, amelyből a kiváló pecsenye, hurka, kolbász készült. A sátrakban és előttük is egész délelőtt tömeg volt. Reggel hét órakor kezdtek a böllérek és tíz órakor már a sült hús illatozott az asztalokon. Falatozás közben megfigyelhették a résztvevők, hogyan darálják a húst, töltik a kolbászt egyik asztalnál, a másiknál pedig a véres hurka készül nagy rössel. A gyerekek gyakran perdültek a hatalmas kakaós üst mellé, a felnőttek pedig a forralt boros üstházhoz sorjáztak, mivel a szabadban töltött órák alatt meggémberedett testüknek jólesett a kiváló, forró ital.

Máté-Kasza László, a kórház főigazgatója is vidáman falatozott - és jótékonykodott-, a disznó fele neki köszönhető, mint mondta: szeret Kisapostagon lakni, egyetért a nagycsaládosok támogatásával. Dorka Bertalanné nyugdíjasként adakozott, ifj. Virág Béla pedig vállalkozóként gyarapította jelentős összeggel a dobozban gyűlt forintokat. Kutrovácz István, az alapítvány kuratóriumi elnöke szerint nemcsak a gyűjtésből beszerzett vásárlási utalványokkal szeretnék támogatni a nagycsaládosokat, hanem egyesület alapítására is buzdítják őket. A nagycsaládos Dukai Gabriella azt mondta: köszönik a kezdeményezést - jó gondolatnak tartja az egyesület létrehozását, mert segíteni tudják egymást a tanácsaikkal, valamint számtalan olyan kedvezménnyel élhetnének, amelyet csak egyesületi tagként vehetnének igénybe. A nyugdíjasok és a vállalkozók is adakoztak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!