Hírek

2013.02.27. 06:33

Diétától a gyógyszertárig - Projekthét a Rudasban

Ha február vége, akkor projekthét a Rudas középiskolában. Immár ötödik éve, hogy az intézmény diákjai egy témakört a középpontba állítva rendeznek nívós előadássorozatot.

Szabó Szabolcs

A hétfőn kezdődött és csütörtökig tartó iskolai szabadegyetem ezúttal az egészséges életmódra koncentrál. A rudasos diákok osztályonként 5-6 csoportot alkotva dolgoznak fel egy-egy speciális témát, majd azt a lehető legváltozatosabb módon mutatják száz fős hallgatótábor előtt, olykor idegen nyelven A diákoknak tehát nem elég jól feltérképezni és feldolgozni egy témakört, azt érdekesen és informatívan kell átadni az aktuális hallgatóságnak. A négynapos előadássorozatról a program egyik szervezője, Nyerkiné Alabert Zsuzsanna tájékoztatta lapunkat.

A diákok bemutatják például a divatos diéták, étkezési szokások előnyei és hátrányi (például: paleolit étkezés, vegetáriánus étkezés). Szó lesz arról milyen szerepe lehet az egészséges életmódnak a betegségek megelőzése terén. Megtudhatjuk, miként a került a a csokoládé a gyógyszertár polcairól a mindennapos fogyasztási termékek közé. Szó lesz arról is, milyen hatással vannak az informatikai eszközök emberi szervezetre, vagy miként tekintsünk a gyorséttermekre. A diákok produkcióit egy zsűri értékeli és a Rudas alapítvány segítségével egészséges díjazásban részesíti a legjobbnak ítélt előadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!