Hírek

2009.09.09. 02:23

Dalra magyar!

Dunaújváros - A program vegyes, a várakozás nagy. Sörpad pedig mindenképpen lesz vasárnap a Városháza téren. Magyar Dal Napja kihelyezett újvárosi különkiadása délután háromtól este tízig hallható.

Szabó Szabolcs

Még mielőtt nekilátnánk a szinte már véglegesnek minősíthető programcsokor részletezésének, két szintén helyi koncertet ajánlanánk felvezetés gyanánt a magyar dalra szomjazó olvasóinknak. Tehát, aki nem akar felkészületlenül megjelenni vasárnap délután, az pénteken és szombaton alámerül a patyolat udvarban található Terminál néven futó rock-, és közművelődési intézmény hétvégi kínálatába. Pénteken az ország két legsokoldalúbb punkkollektívája alakítja a helyi közízlést. A nagykanizsai Csermanek Lakótelep és a miskolci Digép közös táncos estje nyolckor kezdődik. 
Szombaton este pedig az ébredő lokális metálszcéna vezércsapata, a The Morning Star tartja fergeteges születésnapi zsúrját. A naptár szerint ekkor érkezünk el a várt vasárnapi szeánszhoz. Az idén országos rendezvénnyé acélosodó Magyar Dal Napja dunaújvárosi állomásán természetesen a helyben alkotó, vagy a városban fölcseperedő muzsikus kínálatból szolgáltatnak választékos gyűjteményt a szervezők. A dalárdát a Sándor Frigyes Zeneiskola fúvósai nyitják délután háromtól. A bevezetést követően szépen sorban járulnak a nagyérdemű elé az alábbi zenekarok: Látványnépség, Revolver, Pentele Ska Club, Gyöngyvér és a Viadana Kórus, Keleti Szél - népzenei együttes, Kelemen Angelika és barátai, valamint a Széchenyi gimnázium vegyeskara. Az esti műsorsávot fél nyolctól a Stereomilk nyitja, majd érkezik hazánk egyik topzenekara, a mélyújvárosi gyökereit büszkén valló és vállaló Quimby. A csendháborítás miatt betelefonálóknak kellemes időtöltést kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!