Hírek

2016.01.06. 19:16

Csúszós, latyakos, ónos... – minden formában támadt a tél

Dunaújváros - Ónoseső, hódara és hó felváltva zúdult Dunaújvárosra. A tél próbára tette a közlekedőket.

Körmendi Erzsébet

Az ónos eső miatt másodfokú(narancs) riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Fejér megyében a dunaújvárosi, enyingi és a sárbogárdi járások területére. A jelzést 11 óra előtt visszavonták – mert a jeges csapadéktól megszabadultunk, a hó viszont szakadatlanul hullott. Az utak óvatosan, járhatóak voltak, a csúszós latyak viszont nehezítette a közlekedést – a járművek és a munkagépek egyaránt küzdöttek. Csak a gyerekek örültek annak, hogy végre alaposan beteleltünk!

– Az őt nagy munkagép mellett további két, átalakított markoló is takarítja a városútjait. Az első körben mindig a főbb útvonalakra koncentrálunk, majd onnan lépünk tovább a külső kerületek felé. A kisebb munkagépek pedig a járdákat tisztítják – mondta el lapunknak Iván László , a DVG Zrt. szolgáltatási koordinátora, aki az éjszakai ügyletért is felelt. Hozzátette: – Nappal 75 munkatársunk dolgozott a járdák és a buszmegállók megtisztításán és éjszakára is behívtunk 35 embert. A korábbi elősózás miatta szerda délelőtti ónos eső nem okozott nagyobb gondot, ám a folyamatosan érkező változó halmazállapotú szakadék megnehezíti a munkát.

A Középnyugat-dunántúli Közlekedési Központ autóbuszai Fejér megye területén némi késésekkel, de folyamatosan közlekedtek a zord időjárás ellenére is. Dunaújvárosban és környékén szerdán helytálltak a buszok és a buszosok. Információink szerint január 6-án reggel két városkörnyéki járatnál volt kisebb, húsz-húszperces késés.

Az egyik a besnyői iskolajáratnál történt az éjszakai-reggeli havazás miatt. A másik a Nagyvenyimről Dunaújvárosba induló járatnál eredményezett ugyancsak húszperces elmaradást a menetrendtől, műszaki hiba miatt.

A havat persze folyamtosan takarítani kell Fotó: Ady Géza

Napközben a városban és a városkörnyéken is folyamatosan közlekedtek a buszok a meg-megújuló havazás ellenére is, bár néhol kisebb késések előfordultak.

A gyalogosoknak sem volt könnyű dolguk: több helyen a házak lakói nem gondoskodtak a járdák takarításáról. A DVG Zrt. gépei azonban folyamatosan végezték munkájukat. Mindemellett szükség volt és lesz az óvatosságra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!