Hírek

2015.11.20. 20:11

Csökken a fényerő, ezt előre tudták

Dunaújváros - A város közvilágítása napirenden lesz a közgyűlésen az elkövetkezendő években, ha az önkormányzat nem kap elég pénzt arra, hogy lecseréljék ezeket a fényforrásokat - prognosztizálta Besztercei Zsolt a csütörtöki ülésen.

Körmendi Erzsébet

A közvilágítás közbeszerzési pályázati anyagában mérési jegyzőkönyvvel alátámasztva szerepelnek a lámpák teljesítményei vagyis tudni lehetett már az elfogadott pályázati anyag alapján: az indukciós lámpatestek fényereje 55-65 százalékkal kisebb, ami azt jelenti, hogy ezek az új lámpák csak a 35-40 százalékát tudják produkálni a régi, lecserélt lámpák fényének. Vagyis előre tudható volt, hogy a fényerő csökkenni fog a város utcáin - állította Besztercei.

Téglás Zoltán városfejlesztési igazgató is részt vett azon a  fénymérésen, amelyet szerdán estére szervezett két képviselő, Sztankovics László és Hingyi László, a rendőrség bevonásával Fotó: Ady Géza

Szepesi Attila gazdasági és stratégiai ügyekért felelős alpolgármester válaszában elmondta: senki nem akarta, hogy ez így legyen. Kivizsgálják a helyzetet és keresik a megoldást. A Fidesz súlyos gondnak érzi a közvilágítást, és mindent megtesznek a helyzet megváltoztatása érdekében, folyamatosan egyeztetnek erről dr. Ragó Pál koordinációs és városfejlesztési ügyekért felelős alpolgármesterrel. Le kell zárni a pályázatot addig nem tehetnek semmit , aztán az önkormányzat megpróbál máshol takarékoskodni, és valamilyen megoldást találni a közvilágítási probléma orvoslására, tette hozzá Szepesi Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!