Hírek

2013.12.10. 14:45

Erdélyi gyerekeknél járt a nagyvenyimi Mikulás

Nagyvenyim/Egeres - A nagyvenyimiek idén is nagy örömet okoztak az erdélyi partnertelepülésen élő gyermekeknek.

Körmendi Erzsébet

A Mikuláson kívül Szabóné Lőrincz Ilona polgármester is köszöntötte a bogártelki óvodásokat

Hagyomány már Nagyvenyimen, hogy novemberben gyűjtést rendeznek a helyi intézményekben, hogy játékkal, édességgel megörvendeztessék a partnertelepülésen élő gyermekeket. A Kossuth Lajos Általános Iskola és a Nefelejcs Napköziotthonos Óvoda dolgozói partnerek voltak a gyűjtésben, a szülők nagyon sok olyan játékot küldtek be a gyermekükkel, amelyek otthon már nem használatosak, de kiváló állapotúak. Az önkormányzat pedig édességekkel, szaloncukorral egészítette ki a küldeményt.

Szabóné Lőrincz Ilona polgármester, Rauf Pál korábbi polgármester, Kegyes Lászlóné alpolgármester juttatta el az ajándékokat Major György helyi vállalkozó segítségével idén is az Egereshez tartozó kis falvakba, Inaktelkére, Mákófalvára és Bogártelkére. Tizenhárom kisgyermek személyre szóló csomagot kapott a nagyvenyimi Mikulástól, akit már nagyon vártak az iskolások és az óvodások is. A korábbi évekhez hasonlóan most is műsorral készültek a jeles napra, amikor ellátogat hozzájuk a nagyszakállú: az óvodások versekkel, dalokkal köszöntötték a vendégeket, akik átadták településük jókívánságait is a vendéglátóiknak.

A települések közötti partneri okmányt tíz évvel ezelőtt írták alá az elöljárók. A jubileumot hetekkel ezelőtt ünnepelték Nagyvenyimen. Az ünnepi képviselőtestületi ülésen, önkormányzati kitüntetések átadásán, a partnerkapcsolat tíz évét felidéző fotókiállítás-megnyitóján és más eseményen videófelvélvételt készített dr. Zseli József háziorvos, képviselő. Az emlékösszeállítást tartalmazó dvd-t is ajándékba vitték a venyimiek az erdélyi barátoknak ez a meglepetés is kedvező fogadtatásra lelt.

Számtalan élménnyel, örömteli pillanattal felvértezve érkeztek vissza a küldöttség tagjai. Ahogyan Szabóné Lőrincz Ilona fogalmazott az adventi gyertyagyújtáskor, mintegy megköszönve a szülőknek, gyerekeknek a felajánlást: Hazahoztuk a nagyvenyimieknek a csillogó szemű gyermekek örömét.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!