Hírek

2009.09.26. 02:27

Csendes munkában az óra

Dunaújváros - Több mint egy éve hallgat a Városháza toronyórája. A lakossági reklamációk miatt kikapcsolták a zenélő funkciót...

Dunaújvárosi Hírlap

Remek ötlet fogalmazódott meg a városvezetőkben bő három évvel ezelőtt. A Városháza épületén található óra megadta magát, és már nem mutatta a pontos időt, így generáljavításra szorult. Az órát másfél millió forintból felújították, lecserélték a külső számlapokat, és egy új funkcióval is bővítették: minden nap, délben - mint egyfajta városi harangszó - zenével hirdette az ebéd idejét.

A város lakói viszont nem fogadták kitörő örömmel a déli muzsikát. Túl hangosnak találták, így halkabb lett, akkor meg az volt a probléma, hogy túl halk. Az sem tetszett a városháza környékén élőknek, hogy ugyanakkor szólal meg, amikor a templomi harangok, ezért egyiket sem hallották jól.

A város vezetőinek dönteniük kellett: az óra zenélő funkcióját kikapcsolták. Tehát a szerkezet működőképes, csak éppen a negatív megítélés miatt nem hallható.

A kezdeményezés csak városunkban számított újkeletűnek: Szegeden, Kecskeméten és Budapesten napjainkban is működik hasonló.

A Városháza tér számos rendezvénynek ad helyet, egész napos programokkal, koncertekkel töltve meg a teret, a nagyérdeműt mégis az óra kellemes hangja zavarja...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!