Hírek

2017.07.13. 17:05

Csendes adományozás

BARACS A pénzt csütörtökön befizették a kórház és az alapítvány számlájára, a számlákat mi is megtekinthettük a hivatalban.

Pekarek János

Rövid, csendes és korrekt találkozó volt csütörtökön reggel a baracsi polgármesteri hivatalban: a szombati repülőnap egyik attrakcióját képviselő Nyúl Ferenc, az Amatőr Raly Sportegyesület baracsi tagja, és Bálint Mihály, a Baracsért Közalapítvány kuratóriumának elnöke volt a két résztvevő. A tárgy, amely miatt összejöttek: a repülőnapon jelentkező nézőket versenyautós élményben részesítő ralisok a bevételt eredetileg két, nagyon nehéz helyzetben lévő baracsi családnak ajánlották fel.

Nyúl Ferenc (balról) és Bálint Mihály a számlák egyeztetésekor Fotó: Zsedrovits Enikő

Itt egy pillanatra meg kell állnunk, két okból. A versenyautósok legtöbbje (Nyúl Ferenc kivételével) nem baracsi: jöttek Mosonmagyaróvárról, Pápáról, Halásztelekről, Borsodból, tehát sokan nagyon messziről, sokat áldozva már az útiköltségre is, valamint az autóztatás benzinköltségeire is. Utóbbira egy példa: volt autó, amely kilencven liternyi üzemanyagot használt fel szombaton a repülőtéren! Ahogyan Bálint Mihály elárulta: a bevételre az egyesület tagjainak is szükségük lett volna, de ők nem akartak pénzért közreműködni, amíg a szervezők egyike, Mezei Zsolt, rá nem vette őket, hogy két, hátrányos helyzetű baracsi család javára szedjenek díjat a nézők autóztatásáért.

Az egyik autóversenyző: Máté Péter Fotó: Horváth László

Az egyik kiválasztott család pedig, Simon Attiláék (akiket olvasóink jól ismernek, mivel mi is gyűjtöttünk nekik, a családfő rákbetegsége miatt), azt mondták, hogy őket már sokat támogatták mostanában, adják más rászorulóknak a pénzt...

Így a bevételt, 262 ezer forintot egyenlő arányban osztották meg a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya, és egy másik baracsi család között: utóbbi az a négygyermekes család volt, amelyből a családfő tragikus módon eltűnt a télen a Duna-parton, egy kokszolói összejövetel után.

A pénzt csütörtökön befizették a kórház és az alapítvány számlájára, a számlákat mi is megtekinthettük a baracsi polgármesteri hivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!