Hírek

2009.07.30. 02:23

Csatornáznak az Üdülő soron

Dunaújváros - Egyik olvasónk jelezte, hogy jelentős munkálatok folynak az Üdülő soron. A DH a helyszínen járt, és kiderítette: az Üdülő sor beígért csatornázása zajlik.

Szigeti Sándor

A szabadstrand fölötti út mellett munkaárok húzódik. Munkások dolgoznak serényen, zajlik az Üdülő sor első felének csatornázása.

A műanyag csövek lassan a helyükre kerülnek, és elkészültek a betonalapzatú csatornafedelek is. A mintegy háromszáz méter hosszúságú munkaterületen tizenkét darab lesz belőlük. Úgynevezett szintezőgyűrűkkel igazítják az út magasságához fedeleket. Az előregyártott csatornaszűkítő elemeket gépek szállítják a helyszínre, majd beigazítják őket a pontos helyükre. Jelenleg a gerincvezeték építése zajlik, a későbbiekben erre csatlakozhatnak majd rá az egyes fogyasztók, a házi rákötésekre azonban egyelőre még várni kell.

A beruházást a DVCSH végzi, a terület rendbetételét ugyanakkor többször szorgalmazta az önkormányzat is. Ugyanis a szabadstrand és környéke rekonstrukciójához nem csak a strand medrének kotrása szükséges, hanem az is, hogy a környező területekről sehogyan se kerülhessen kommunális szennyvíz az öbölbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!