Hírek

2009.12.21. 03:28

Családias falukarácsonyok

DH - Meghitten ünnepeltek a környékbeli települések lakói szombaton. A szokottnál kevesebben voltak a rendezvényeken, talán a hóesésben az otthon melege marasztalta az embereket.

Körmendi Erzsébet

Parádés falukarácsonyra sereglettek a kulcsiak a faluházba szombaton. A kiállítás, vásár és a játszóház elmaradhatatlan része az ilyen rendezvénynek. Az utóbbiban a hétéves Somogyi Martin ablakdíszt készített az édesanyjának, aki aznap - vagyis szombaton - ünnepelte a születésnapját. Megkapó volt látni, ahogyan Kőhalmi Balázs és felesége a két kis gyermekükkel tetőtől talpig havasan betoppant a Szironta-koncertre: a Duna-partról szánkóval húzták fel a kicsiket, hogy lássák a műsort. Az épület előtti teraszon forralt bort és pogácsát kínáltak, a felkarikázott naranccsal teli tálat hóval födte be a szél, ám ez senkit sem zavart. Vidáman, jókedvűen díszítették fel a civil szervezetek a madárfenyőt is, hogy a kis állatok találjanak eleséget maguknak a télen.

Előszálláson pénteken volt a karácsonyi rendezvény. Mezőfalván pedig vasárnap este, az ünnepség után gyújtották meg az utolsó gyertyát az adventi koszorún.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!