Hírek

2013.09.04. 20:26

Családi napközi a DF-en

Dunaújváros – Szeptember 6-án kezdődik az őszi szemeszter a helyi főiskolán. Októbertől indul a családi napközi is.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Főiskola hallgatói családbarát intézménybe költözhetnek – fogalmazott a campus kedd délelőtti sajtótjákoztatóján dr. András István.

Az intézmény rektora elmondta:

– A főiskola az utóbbi években már többször is elnyerte a családbarát intézmény címet. Azóta sem tétlenkedtünk. Újabb pályázatot adtunk be és nyertünk meg, amelynek köszönhetően – két évre szóló, negyvenmillió forint támogatással – családi napközit működtethetünk majd. Az említett pályázat segítségével a hallgatóink mellett már a kollégáinkra is kiterjesztjük a figyelmet: munkatársaink bölcsődés korú gyermekei számára működtetjük a napközit, két csoportban hét-hét fővel, képzett felügyelőkkel. A napközit a Kerpely Antal Kollégium földszintjén alakítjuk majd ki. A műszaki tervezés már nyáron elkészült, terveink szerint októberben tudjuk fogadni a kisgyermekeket. A napközit a közeljövőben tovább fejlesztjük, a C-épület szomszédságában található zöld területen pedig játszóteret alakítunk ki – mondta dr. András István rektor.


A levelezős hallgatók gyermekeit már évek óta foglalkoztató programok várják a Dunaújvárosi Főiskolán, hogy ezzel is segítsék a hallgatók tanulmányait. Most intézményi bölcsőde is indul (Fotó: Vohlmann György)

A családi napközi beindítása mellett a korábbi években már megszokott rendszer szerint a levelezős hallgatók továbbra is elhozhatják gyermekeiket a hétvégi gyermekfoglalkoztatóba, ahol képzett szakemberek felügyelete mellett játszhatnak a gyerkőcök, amíg a szülők tanulnak.

A Dunaújvárosi Főiskolához kapcsolódó további hír, hogy augusztus 30-án, az elmúlt héten szombaton ért véget a campus Tehetséggondozási tábora. A M-épületben tartott zárókonferencián három szekcióban tanácskozhattak a fiatal szakemberek. A MADLIB szekció vezetője, dr. Pók Gábor, a környezetvédelmi csoporté, dr. Kiss Endre, az informatikai program irányítója pedig Dukán Péter volt. Az eredményhirdetéssel zárult konferencián összesen tizenöt előadást hallgathattak meg a résztvevők.

Az őszi szemeszter a szeptember 6-ai, pénteki tanévnyitóval kezdődik a főiskolán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!