Hírek

2017.07.21. 13:55

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Virányi Ferencné

Mozgalmas életet élt Virányi Ferencné, aki idén ünnepli 90. születésnapját. Július 15-én köszöntötte népes családja.

Horváth László

Asszony létére mezőgazdasági brigádvezetőként ment nyugdíjba. Harminc asszony is dolgozott az irányításával. Sokan ismerték, szerették a faluban. Mozgalmas élet is lehet hosszú - mondta Virányi Ferencné, aki Dévaványán született. A kitelepítések idején költözött Magyarországra. Lánykorában summásként kereste a kenyerét, majd a háború után a külügyminisztérium konyháján kapott állást.

A 90 esztendős Virányi Ferencné lányaival együtt szegte meg a tortát

Egy év szolgálatot követően Mezőfalvára költözött. 1950-ben a vasútnál dolgozó Virányi Ferenccel kötötte össze életét, akitől két lánya született. Legszebb életszakaszára a mezőfalvi téeszben eltöltött időkre emlékszik, ahol huszonnégy évet dolgozott. Munkásságát emléklapok, kitüntetések, sőt még kormánykitüntetés is őrzi.

Népes családja kívánt jó egészséget a 90 éves ünnepeltnek

Virányi Ferencné azonban nem elégedett meg a helyi előmenetellel, kalandvágya, tenni akarása megismertette a korabeli nőmozgalommal, amelyben szintén szép sikereket ért el. Volt a Szovjetunióban, Bulgáriában, Lengyelországban is. Tevékenykedett bírósági ülnökként három évig Adonyban, és idős korára sem pihent meg. Szívesen kézimunkázik. Gyönyörű gobelineket varr, valamint sokat olvas és nagy kedvvel fejti a keresztrejtvényeket. Szerinte a hosszú élet titka az élethez való hozzáállás és az erős akarat. Talán ennek is köszönheti, hogy ilyen szép, mozgalmas 90 évet élt meg. Nyugdíjaséveit öt unokája és hat dédunokája teszi még szebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!