Hírek

2010.12.29. 03:29

Csak egy szúrás!

Dunaújváros - A véradó állomás munkatársai idén még egy alkalommal várják a segítőkész és bátor donorokat. El is kél a segítség, különösen most, a balesetekkel tarkított téli hónapokban.

Szulik Ákos

- A véradások esetében teljesen igaz a mondás: ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez. Vagyis az évente minimálisan szükséges ötezer-hatszáz véradás jelentős részét nem transzfúziós állomásunkon, hanem kiszállással, külső helyszíneken, nagyvállalatoknál és iskolákban bonyolítjuk le - tájékoztatta lapunkat Feth Katalin, a Vöröskereszt dunaújvárosi szervezetének területi titkára, aki kiemelte: - Nyáron és télen az iskolák bezárják kapuikat, a munkahelyekről tömegesen mennek szabadságra az emberek, így a szokásos látogatásokkal nem tudjuk összegyűjteni a megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészítményt. Pedig éppen ezekben a hónapokban emelkedik meg a rosszullétek és a közlekedési balesetek száma, s bár minimális vértartalékunk van, ebben az időszakban egy nagyobb baleset esetén csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudnánk biztosítani az elégséges vérellátást.

Tegnap huszonöten közel tizenkét liter vérrel ajándékozták meg a rászorulókat, ám ez még mindig kevés. Azt tanácsoljuk, aki teheti, látogasson el holnap 8 és 10 óra között a véradó állomásra, a fehér rendelőbe, és győzze le félelmeit. Hisz ki tudja?! Lehet, hogy ezzel épp egy családtagja életét mentheti meg...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!