Hírek

2014.12.16. 00:51

Búcsú Józsa Pétertől

In memoriam Józsa Péter.

Várkonyi Zsolt

Kedves Péter!

Úgy mentél el, hogy el sem köszöntél! Igaz csendes megnyugvással, de azért nem volt szép tőled! Szerkesztőségünk része lettél, sőt azzá váltál. Reggelente a legtöbbször veled indult a napom. Ne vedd hízelgésnek, de én örültem ennek. Hoztad a híreket, együtt értékeltük az előző és aznapi történéseket, mindig tájékozott voltál. Egy egy csésze kávé, ami mellé leültünk, így esett jól. Kritikus voltál szinte mindennel szemben, kicsit bolondos is, de ez mind mind benned élt, ez mind te voltál.

Le merem írni, barátommá váltál. Lehet, hogy mindez a külsőségekben nem mutatkozott meg, de legbelül így éreztem. Ezért ütött szíven az a hír, az a felismerés, hogy többé nem találkozhatunk e földi létben. Fentre pedig egyelőre nem vágyom, maradnék még egy kicsit, ha nem haragszol, bár ezt nem mi döntjük el, hanem a Teremtő.

Tele voltál energiával, reményekkel és keserűséggel is. Bármibe belefogtál azonban, nagyon odatetted magad. Imádtál az emberek között lenni, ez volt létezésed mozgató rugója. A jövőre készültél, arra, hogy mit fogsz tenni, ha egyenesbe jössz, ha kisebbik fiad egyetemre megy és dolgozni kezd, lehet, hogy külföldön. Őrá nagyon büszke voltál, mérhetetlen szeretettel egyengetted az útját, miközben le is játszottad magadban , hogyan fog mindez megtörténni. Törékeny édesanyád és kedves öcséd is nagyon szeretett téged, mindig gondoskodóan szóltál róluk.

Sokat tanultam tőled. Például azt, hogy nehéz helyzetekben hogyan lehet és kell túlélni igazságtalan dolgokat. Te csak tudtad, hiszen voltál fent és lent is . Megtapasztaltad azt is, milyen áron. Nem színezted, nem szépítetted, őszintén beszéltél róla, nem kímélve önmagadat, és saját hülyeségeidet sem.

Bölcs voltál. Ha most odafentről figyelsz, bizton meghökkensz, hogy nocsak, még ez is? Igen, bár sokan nem gondolták ezt rólad, pedig így volt. Nem hajszoltál rangokat, címeket, mégis tisztán láttad mit kell tenned.

Földi léted most már tudjuk utolsó szakasza folyamatos válságkezeléssel telt. Sajnos azonban nem tudtál kitörni ebből az ördögi helyzetből, de soha nem vesztetted el a reményt. Ahogy említettem már, a jövőre készültél, de egyikünk sem így képzelte el a folytatást.

Isten veled Péter!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!