Hírek

2016.10.19. 19:11

Bravúros újraélesztés – a Papírgyárban

Újabb bravúros mentés a VÉD-SZ KFT. tűzoltóinak közreműködésével - Vélhetően őrangyalok szállták meg a Papírgyárat.

Balla Tibor

Mondhatnánk ezt is, de természetesen ennél sokkal egyszerűbb a helyzet. A Hamburger Hungária Kft. telephelyén szerdán késő délután egy külsős fuvarozó vállalkozó férfi vélhetően a saját hibájából egy konténer és elgurult kamionja közé szorult. A sérülései miatt azonnal újra kellett éleszteni.

A VÉD-SZ Kft. tűzoltói kezdték meg a beszorult férfi kimentését és ellátását, azonnal elkezdték az újraélesztést az Országos Mentőszolgálat esetkocsijának a helyszínre érkezéséig. A férfit sikerült a helyszínen újraéleszteni és igen súlyos, de stabil állapotban sikerült átadni a Szent Pantaleon Kórház Traumatológiai Osztályának.

Érdekessége a történetnek, hogy újra a létesítményi tűzoltókon múlott a sérült élete. Csapatmunka volt, a papírgyári tűzoltók és a mentők illetve a közreműködők közös sikere. Nagy szerencse a szerencsétlenségben hogy három évvel ezelőtt a Hamburger Hungária Kft. vezetése megkereste a Dunaújvárosi Mentőállomást azzal az igénnyel, hogy hatékonnyá kell tenni az üzemi elsősegélynyújtást. Ennek megfelelően emelt szintű elsősegélynyújtó képzésben részesítették a létesítményi tűzoltókat, és ennek megfelelő felszerelést is kaptak. Ráadásul azóta folyamatosan negyedévenként szinten tartó képzést is kapnak.

Ilyen helyzetekben nagyon sok múlik a résztvevők együttműködésén, és most ez az együttműködés jelesre vizsgázott. Egy újraélesztési szituációban minden perc számít! – mondta el Reszegi Imre a mentőállomás vezetője, szakmai szakértő. Köszönet és hála az újraélesztés valamennyi résztvevőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!