Hírek

2014.06.12. 14:45

Bolondos búcsú az általános iskolától

Dunaújváros - Tóth Géza, a KLIK Dunaújvárosi Tankerületének vezetője hajóskapitányi jelmezben köszöntötte az előtte felsorakozott nyolcadikosokat csütörtökön.

Körmendi Erzsébet

Tóth Géza azért éppen a kapitányi jelmezt találta legalkalmasabbnak a nyolcadikosok bolondballagására, és azt öltötte magára, mert - mint mondta a diákoknak - eddig egy hajóban eveztek. Ha nem tudják, mi az a tankerület, nem baj, nyugtatta meg a diákokat, lényeg, hogy az iskolájukra legyenek nagyon büszkék.

Cserna Gábor polgármester köszöntötte a diákokat, akik a város valamennyi általános iskolájából a városháza térre sereglettek  délre, közös bolondballagásra, hogy a bolond melegben bolondosan köszönjenek el egymástól. Tóth Géza tankerületi vezető ötlete nyomán együtt ünnepeltek, mókáztak – ilyen formán együtt búcsúztak az általános iskolától a mai ballagást megelőzően.

Háromszáz dunaújvárosi diák népesítette be a teret, vidám jelmezben, osztályonként felsorakozva: voltak Hulkok, fiú királylányok, prostituáltak, udvari bolondok, és még sorolhatnánk az ötletes maskarákat. Az emelkedett hangulatot fokozták az útravaló jókívánságok, amelyeket az osztályok képviselői olvastak fel. „Itt hagyjuk az iskolát...”, „Vannak dolgok, amikre mindig emlékezünk...” „Sosem feledjük az együtt töltött éveket” – mondták.

Végül Gyöngyössy Csaba, a Bánki igazgatója Szabó Péter személyében jelképesen átvette a város középiskolái nevében a tanulókat. Hangsúlyozta: Lezárul egy fejezet, amely nyolc évig tartott, és elkezdőádik egy új, szintén fontos állomás. A középiskola is sok izgalmat tartogat számukra, ott lesznek felnőttek, érettek és érettségizettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!