Hírek

2017.09.01. 17:25

Bérunió és bocsánat: Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik

Pintér Tamás a Jobbik országgyűlési képviselőjeként, majd percekkel később párt helyi elnökeként is sajtótájékoztatót tartott pénteken.

Körmendi Erzsébet

Pintér Tamás először a béruniós kezdeményezéssel foglalkozott, amelynek célja, hogy az EU alapokmányaiba bekerüljön az "Egyenlő munkáért egyenlő bért" elv, vagyis, hogy az unió tegyen lépéseket a keleti bérek nyugati szintre történő felzárkóztatása érdekében. A Jobbik olyan új európai gazdaságpolitikát szeretne, amely versenyképessé teszi a hazai vállalkozásokat, és versenyképes fizetésekkel itthon tudja tartani a képzett munkaerőt. Több mint egymillió aláírás kell ahhoz, hogy az Európai Bizottság foglalkozzon a bérunió kérdésével. Ezért gyűjtik az aláírásokat - Dunaújvárosban is már több százan támogatták kézjegyükkel a kezdeményezést, mondta el Pintér Tamás.

Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője és helyi elnöke a bérunió mellett kampányolt Fotó: Zsedrovits Enikő

Majd pár perccel később tartott újabb sajtótájékoztatóján a jobbikos politikus válaszolt dr. Galambos Dénes megszólítására, aki csütörtöki sajtótájékoztatóján felszólította Pintért, hogy - ha Vona Gábor és a Jobbik nem - legalább ő kérjen bocsánatot a megbánott idősektől. Pintér visszadobta a labdát: szerinte a fideszes parlamenti képviselőnek és pártjának több oka van a bocsánatkérésre, és felszólította őket, tegyék ezt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!