Hírek

2017.07.23. 17:05

Minden idők legsikeresebb falunapi rendezvényét tartották meg Nagykarácsonyon

Kitettek magukért a nagykarácsonyiak szombaton, még az esőtáncot is eljárhatták, hiszen a rengeteg munkával előkészített falunapjukat veszélyeztető hatalmas viharcellát is továbbutazásra bírták.

Balogh Tamás

A kisebb hadseregnyi lelkes önkéntes segítő, a közreműködők és a fontos szerepeket vivők igyekezete sikerre vitte a teltházas, jókedvű rendezvényt. Amelyen a település két jelentős beruházását is átadták.

Egy délelőtti vihar erőfitogtatása a naperőmű avatását egy kicsit átrendezte ugyan, de a "b-c-d-e" program variánsok végül a jókedvű végkifejletet hozták. Nem is lehetett más az eredmény, hiszen az Örökzöld óvoda énekes-táncosai már a nyitányban bemutatták, hogy a vidám fellépés garantálja majd a későbbi sikert.

Minden idők leglátogatottabb és legsikeresebb falunapi rendezvényét tartották meg szombaton

A következő esemény a futballpályán zajlott. Mergl István a Nagykarácsony Gyermeksportjáért Alapítványt elnöke ide várta illusztris vendégeit a kibővített és teljesen felújított öltözőépületük megtekintésére. A szándék és az építészeti teljesítmény is parádésra sikerült. Ahogy az alapítványhoz kapcsolódó labdarúgótorna is.

A délutáni műsor két helyi történelmi eseménnyel kezdődött. A település vezetői jelentős díjak átadására hívták meg az érdeklődőket. Elsőként Pinke Kata vehette át a "Büszkék vagyunk rád!" díjat, a példás közösségi munkájáért és a mellette produkált kiváló tanulmányi eredménye elismeréseként. Ezután dr. Pálházi Gábort, a település háziorvosát köszöntötték, mint a település első díszpolgárát.

A folytatásban találtak módot a kárpátaljai Beregszász és a kelet-horvátországbeli Kórógy küldöttségének bemutatására is. A hőség lendületét a gyerekek örömére és a felnőttek nehezen titkolt irigysége mellett a nyár slágerével, a habpartival fékezték. Ezután már "csak" a remek, közönségcsalogató színpadi műsorokkal, és az ilyenkor kívánatos bőséges vendéglátással párosítva fokozták a gondtalan mulatós hangulatot.

Habpartival is igyekeztek csökkenteni a nagy hőséget

Nem mellékesen akár a "Teltház!" és a "Minden hely elkelt!" táblákat is kirakhatták volna.

Müller Miklós, Nagykarácsony polgármestere

Éppen ezért okkal volt elégedett a bőséges falunapi programsorozat sikeres lebonyolítása után Müller Miklós, Nagykarácsony polgármestere, aki így nyilatkozott lapunknak:

- Minden idők leglátogatottabb és legsikeresebb rendezvényét bonyolítottuk le! Büszkék vagyunk, hiszen ezen a napon két létesítményünk átadására is sort kerítettünk. Nagy örömünk, hogy ilyen sokan látogattak meg bennünket a környező településekről is, és a mi lakosainkkal együtt, barátsággal töltötték el ezt az ünnepünket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!