Hírek

2017.09.03. 16:55

Városrészi nap a Békében - Gyerekparadicsommá vált a Március 15-e téri füves terület

DUNAÚJVÁROS Városrészi napra invitáltak minden érdeklődőt szombaton 10 órától a Béke városrészbe, a Március 15. térre, ahol színes programok, koncertek várták a családokat.

Balla Tibor

Korábban soha nem látott még ilyet a Béke városrész, a frissen felújított Napsugár óvoda és a Makk Marci bölcsőde közötti területen állították fel a nagyszínpadot, amit jellemzően a Városháza téren szoktunk látni. Ebből már következtethettek a városrész lakói, hogy nemcsak valami hétköznapi külvárosi buli készül, hanem komolyabb dologról lehet szó az első és hagyományteremtő városrészi napon a Békében.

A legkisebbek színes lufikat, pizza-, vattacukor- és italjegyeket is kaptak a városrész képviselőitől

Persze nem ez volt az egyetlen jel, ami a nagyszabásra utalt, hiszen kivonult a Happy busz, a kisgyerekesek legnagyobb örömére, hatalmas trambulint állítottak fel, amelyről az egekbe emelkedtek a merészebbek. Szinte, mintha csak egy városi gyermeknapon lettünk volna, léggömbök, játékok mindenfelé, az egyik asztalnál arcfestés, hennafestés, a másiknál hajfonás, amott légvár, emitt játszóház. A gyermekparadicsom közepén pedig a felújított játszótér, a vadonatúj játékelemekkel.

Cserna Gábor polgármester ünnepi beszéde

A Hingyi László és Sztankovics László, a városrész önkormányzati képviselőinek ötlete alapján, a Tourinform iroda szervezésében létrejött nagyszabású kezdeményezésen a színpad sem állt üresen egész nap, már délelőtt tíz órakor a 65 éves fennállását ünneplő Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes lépett fel impozáns műsorral. Hoztak táncokat a Mezőségből, Válaszútról, de eljárták a székelység legősibb táncát, a silladrit is csakúgy, mint a bodrogközi és szilágysági táncokat.

Szinte gyereknapon érezhették magukat a Béke városrészi gyermekek

A színpadon a Munkásművelődési Központban Ambrus Nikoletta vezetése alatt működő My Way Kids tánccsoport váltotta őket, akik egészen más, modern, jellemzően csoportos táncformákat mutattak meg egészen fiatal táncosaikkal.

Az Alma együttes koncertjére a várakozásoknak megfelelően hatalmas tömeg gyűlt össze

Amíg a következő fellépő felszerelését beszerelték a színpadon, az addigra már kisebb tömeggé összegyűlt városlakók elé Cserna Gábor polgármestere lépett, oldalán a két ötletadó képviselővel. Mint mondta, szívesen fogadta el a meghívást, mint minden olyan eseményre, amely Dunaújváros valamely közösségéről szól, ugyanis ilyenkor bepillanthat az életükbe, idő és lehetőség is adódik a beszélgetésre.

A My Way Kids gyermekcsoportjaiba többségükben lányok járnak

Kijelentette, nem véletlen, hogy a programok zöme a gyerekeknek szól, hiszen a városrészben zajló fejlesztések is zömmel értük történnek. Szót ejtett a Napsugár óvoda és a Makk Marci bölcsőde uniós pályázati forrásból történt teljes felújításáról, amely az épületek homlokzatának, a tetőszerkezetének rekonstrukcióját, a nyílászárók, a padlóburkolatok cseréjét, akadálymentesítést, új játékok beszerzését jelenti. Kiemelte, a Tavasz utcai új játszótér kialakítása ugyancsak a gyermekek kedvéért történt. Arra kérte Hingyi és Sztankovics képviselőket, hogy a jövőben is szervezzenek városrészi napot, teremtsenek hagyományt.

A sorversenyeket Ferling Bernadett és Gáspár Gabi vezényelték 
Fotók: Ady Géza

A legnagyobb tömeget természetesen az Alma együttes koncertje vonzotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!