Hírek

2014.12.03. 18:35

Cipősdoboz akció: bedobozolva várják a felajánlásokat

A karácsony közeledtével több ajándékgyűjtő akcióhoz is lehet csatlakozni Dunaújvárosban, várják a lakossági, vállalati felajánlásokat.

Gallai Péter

December 1-től már ötödik alkalommal indítja el az MMK a Cipősdoboz akciót, melyet a Baptista egyházzal közösen szervez, az akció december 19-ig tart. Fontos tudnivaló, hogy a dobozokba élelmiszert nem szabad beletenni, azonban minden mást, ami hasznos lehet egy kisgyereknek azt igen. Ez lehet ruha, játék, tanszer, hangszer, vagy akár tisztálkodási eszköz. A doboz tetejét külön kell becsomagolni, majd ide kell ráírni azt, hogy hány éves gyereknek szánják, illetve fiúnak vagy kislánynak. Az adományok hétfőtől szombatig, 8 és 18 óra között adhatók le.

Dunaújváros önkormányzata pedig az Angyaldoboz akciót hirdette meg, amely december 15-ig tart. A felajánlott dobozokat a Családsegítő Szolgálat és a Vöröskereszt helyi szervezete juttatja el a rászorulóknak. A szervezők kérnek mindenkit, hogy a környezetükben feleslegessé vált játékokat, könyveket, társasjátékokat, írószereket, tegyék bele egy dobozba (nemmel és korral megjelölve), adják le a megadott pontokon:

MMK, Mesekuckó Játszóház (Béke tér 3. 1/116., 10-12 és 15-18 óra között), Optimavill Hungary (Szilágyi E. u. 10. 8 és 15 óra között), Peugeot Máté (Magyar út 110., 8 és 17 óra között), Tourinform iroda (Vasmű út 10/a, 8 és 16 óra között). Az adventi forgatag ideje alatt a városháza C szárnyának aulája, hétköznap 15-18, hétvégén 10-19 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!