Hírek

2009.07.04. 02:29

Bátortáborban nyaral rákbeteg pajtásaival

Dunaújváros - Egy rákbetegeket segítő alapítvány jóvoltából Olivér Bátortáborban nyaral, gyermek sorstársaival együtt. A tőle megszokott elevenséggel vetette bele magát az élményekbe.

Körmendi Erzsébet

A hatéves Bauer Olivérről egy hónappal ezelőtt olvashattak a DH hasábjain. A dunaújvárosi kisfiú másfél éve küzd a halálos kór ellen. Neuroblasztromája van, ami az idegsejtek rosszindulatú rákos megbetegedése. Az édesapja, Bauer József még ma is fájdalommal emlékezik vissza az első időszakra:

- A gyerek egész felsőteste tele volt daganattal. Július végére tizenhárom kezelést kapott, nyáron őssejt-levételen voltunk, majd szeptemberben a beültetés következett. Száz napig steril környezetben kellett élnie.

Idén januárra a testéről eltűntek a gumók, de a monitoron még mindig látszott egy hatcentis csomó a gerinccsigolyák mellett. Március végére negyvenkét sugárkezelésen volt túl a kisfiú. 

A júniusi vizsgálatra reménykedve vitték a szülők Olivért, mert abban bíztak - az orvosokkal együtt -, hogy nem élő sejt, amit látnak, hanem a sugártól, a kemotól elhalt maradvány, ami még nem szívódott fel.

- Bíztam a gyógyulásban, mondta az édesanya, Bauerné Horváth Henrietta. - De sajnos elkeserítő választ kaptunk: élő a daganat. Viszont nem nőtt, nem változott, ami pozitívum a rosszban. Jövő héten megyünk a Tűzoltó utcai gyermekklinikára, az orvosunk konzultálni szeretne egy sebésszel, mert felmerült a műtét lehetősége is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!