Hírek

2017.03.19. 15:10

Nőnapi ünnepségek Baracson és Nagyvenyimen

Baracs, Nagyvenyim - Nőnapot ünnepelni sohasem késő - tartják a városkörnyéki falvak civil szervezetei, intézményei. Március 10-én a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület, március 11-én a nagyvenyimi önkormányzat szerzett szép pillanatokat a településen élő hölgyeknek.

Horváth László

Baracson hagyomány a jeles ünnepek, évfordulók adta közös összejövetel. Így volt ez március 10-én délután is a baracsi Fehér akác vendéglőben is, ahol a község nyugdíjasai gyűltek össze a nőnap alkalmából. Talpai Piroskának, a klub vezetőjének bevezetője után Varga Gábor országgyűlési képviselő is köszöntötte az ünnepelteket.

Beszédében kiemelte a nők társadalmunkban betöltött szerepének fontosságát, az anyák családhoz köthető óriási jelentőségét, majd beszélt Baracs fejlődésének régebbi és a legújabb örvendetes híreiről, mint például az új óvoda megépülésének küszöbönálló lehetőségéről. A képviselői szavakat követően Várai Róbert méltatta a nők áldozatos, szinte mindent kibíró életét, munkásságát. A folytatásban ünnepi műsorként a klub dalkörének előadása, Kiss Péter harmonikajátéka tette még ünnepélyesebbé a baracsi nőnapi köszöntőt.

Varga Gábor országgyűlési képviselő virággal köszöntötte az ünnepelteket, amit Talpai Imréné Piroska klubvezetőnek adott át

"Magyarországon jó nőnek lenni? Megbecsülik a nőket a nyugati társadalmakhoz viszonyítva?", kérdeztük Varga Gábortól a rendezvényen.

- Szerintem jó. Az emberi boldogság alapja, hogy olyan párt találjunk a világban, aki nemcsak kiegészíti a férfi nemet, hanem a mindennapi életben örömökkel teljessé és a nehéz pillanatokban is elviselhető teszi a férfiak és a család életét. Saját családomon belül is igyekszem a feleségemet és a lányomat úgy megbecsülni, hogy tényleg azt érezzék, mintha az egész év a nőnapról szólna - mondta a képviselő, majd kérdésre válaszolva azzal folytatta:

- Sok intézkedést hozott a kormány, ami a nőknek kedvezett, közülük kiemelhető a negyven év szolgálati idő lejárta utáni nyugdíjba vonulás. Politikánk alapköve a családpolitika. A nagy család, a sok gyerek nem jelent automatikusan szegénységet. A kimutatások szerint még Svédországot is megelőzzük, hiszen ott a férfiak és a nők közötti bérkülönbség nagyobb, mint nálunk.

A baracsi nyugdíjasok ezúttal is verssel, dallal készültek
Fotó: Horváth László

Azon a hét végén azonban Nagyvenyimen is közös programra várták a településen élő lányokat, asszonyokat. Szombaton az iskola tornatermében dr. Zseli József háziorvos, önkormányzati képviselő üdvözölte nőnap alkalmából a község hölgyeit.

A köszöntőben elhangzott: a női lélek rejtelmeinek legbonyolultabb része, hogy sokféle szerepet kell betöltenie. Különösen kiemelendő a női lélek kifinomultsága, érzékenysége, valamint a családban, gyereknevelésben betöltött elhivatottsága.

Végül Bognár Zoltán Nőnapra című versével zárta ünnepi beszédét dr. Zseli József. A felemelő és meghitt pillanatokat követően az est fénypontjaként sokak kedvenc énekese, Hevesi Tamás adott koncertet.

 

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!