Hírek

2017.03.28. 17:05

Éremmel tértek haza az íjászok

Baracs – Pakson remekeltek a baracsi íjfeszítők. Baloghné Bitó Ildikó tájékoztatta újságunkat a versenyről és az eredményekről.

Horváth László

- 2017. március 25-én, Pakson rendezték a Magyar Íjász Szövetség Terepíjász Szakágának évadnyitó versenyét. A baracsi íjászok közül három tagunk képviselte az egyesületet. A huszonnégy célos versenyen tizenkettő célt mért, és tizenkettőt méretlen távon, három vesszővel kellett legyőzni. A megmérettetésen versenyengedéllyel rendelkező íjászok indulhattak. A távok 5 métertől 35 méterig lefelé, felfelé, távolra és közelre lövéssel váltakoztak.

Balogh Csaba, Baloghné Bitó Ildikó és Balogh Kristóf a kitűnő helyezésekkel Fotó: Amatőr felvétel

Ezen a fajta versenyen csak lőlapra lövés van a pálya közel 3 kilométeres hosszúságában. A terepíjászatban egy találatnál maximálisan 6 pont érhető el, a történelmi versenyen megszokott 10 pont helyett - tudtuk meg Baloghné Bitó Ildikótól.

Az összesítés után Balogh Kristóf ifjúsági kategóriában 1. helyen, Baloghné Bitó Ildikó felnőtt női kategóriában a 3. helyen, Balogh Csaba felnőtt férfi kategóriában a 2. helyen végzett.

A baracsi íjászok ismét szép sikerrel öregbítették a sportág és Baracs község hírnevét. Az eddigi hazai és nemzetközi sikereket alapul véve várhatóan nem utoljára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!