Hírek

2016.12.29. 18:22

Az önkormányzat a dunaújvárosiak érdekeit tartja szem előtt

A Jobbik közleménye

Dunaújváros - A Jobbik dunaújvárosi alapszervezete sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünknek csütörtök délután, amely a következőket tartalmazza.

A Jobbik dunaújvárosi alapszervezete felháborítónak tartja, hogy az egyes fideszes vezetők és Pomázi Csaba között zajló sakkjátszma következményeként a város amellett, hogy milliárdos veszteségeket kénytelen elszenvedni - például a gázmotoros erőmű esetében - a lakosság egészsége és alapellátása is veszélyben van.

A Jobbik nem hagyja, hogy a DVCSH nyílt levélnek álcázva, a városlakóknak nyújtott szolgáltatással zsarolja az itt élőket. Elképesztőnek tartjuk, hogy a XXI. században előfordulhat az, hogy egy megyei jogú város a téli hidegben forráshiányra hivatkozva akadályoztatja a fűtés- és melegvíz-szolgáltatást. A történtekért a felelősség egyértelműen a helyi fideszes városvezetést és a DVCSH-t terheli.

Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez fordul az ügyben, azért, hogy azonnali beavatkozást sürgessen. Barta Endre, a Jobbik dunaújvárosi önkormányzati képviselője pedig rendőrségi feljelentést tesz minden felelőssel szemben, amennyiben ténylegesen korlátozzák a szolgáltatást.

A Jobbik hatalomra jutása esetén azonnal gondoskodik arról, hogy az illetékeseket azonnal eltávolítsák a pozíciójukból.

Megvédjük a dunaújvárosiakat, megvédjük Dunaújvárost!

(A DVCSH említett nyílt levele sem a Dunaújvárosi Hírlapban, sem a duol.hu-n nem jelent meg. Fizetett hirdetésként más média felületen lett közzétéve - a szerk.)

 

Polgármesteri válasz a Jobbiknak

Dunaújváros - Cserna Gábor Dunaújváros MJV polgármestere válaszolt a Jobbik fentebb olvasható  közleményére, az alábbiak szerint.

Városunk legproblémásabb szolgáltatója a DVCSH Kft., ahelyett, hogy a törvényeknek megfelelően szolgáltatna, ahogy azt más városokban más szolgáltató teszi, jól időzített módon, az egyik legszentebb ünnepünk idején riogatja a dunaújvárosi embereket.

Mint ahogy a múltban is számtalan alkalommal ferdítette el az igazságot, ez alkalommal is a saját érdekeit tartva szem előtt, a szolgáltatás csorbításával fenyegeti Dunaújvárost.

Városvezetőként szeretném megnyugtatni a lakosságot, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata ezután is mindent megtesz annak érdekében, hogy a szolgáltatást fenntartsuk, és az a törvényeknek megfelelően biztosított legyen. Nem engedjük, hogy a városlakók érdekei sérüljenek azért, mert a kormány sikeres rezsicsökkentésének eredményeként, a DVCSH Kft. kisebbségi tulajdonosa nem tud akkora profitot realizálni, mint azt tette a korábbi években.

Önkormányzatunk a dunaújvárosiak érdekeit tartja szem előtt, ellentétben a hiteltelen Jobbikkal, akik ahogy a rezsicsökkentést is folyamatosan támadják, jelen ügy esetében is a migránsokat simogató „Gyurcsány párt” mellé állnak, és kicsinyes módon, politikai előnyt igyekeznek kovácsolni a kialakult helyzetből.

Mi azt valljuk, hogy Magyarországon mindenkinek kötelező a jogszabályokat betartania, még a DVCSH Kft.-nek is, Dunaújváros lakói pedig bízhatnak abban, hogy ennek érdekében továbbra is mindent megteszünk!

Cserna Gábor

Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!