Hírek

2016.09.13. 20:30

Az ő örömük a mi boldogságunk: „A szeretet egység, a becsület tisztesség - védeni egymást, találni megoldást”

Dunaújváros - Kedden a XIV. Carissa Kupa Együtt Egy Mosolyért elnevezésű jótékonysági akciója záró eseményén a Jószolgálati Otthon lakóinak többek között speciális sporteszközöket adtak át, több mint 1 millió 800 ezer forint értékben.

Várkonyi Zsolt

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ), valamint a Carissa Sportegyesület Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve, immár 14. alkalommal rendezte meg idén a Carissa Kupát. Az országos kispályás amatőr labdarúgó-tornával jótékony gyűjtést indítottak el, ezúttal a Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon javára. Az akciót koordináló DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága komoly összefogásról tudott beszámolni, amelynek eredményeként 1 millió 827 ezer forint gyűlt össze. Ezt az összeget a DLSZ és a Carissa Sportegyesület a Jószolgálati Otthon vezetőivel egyeztetve olyan berendezések, sporteszközök beszerzésére fordította, amelyek nagyban segítik az otthon lakóinak életét.

A város minden évben a legmagasabb szinten képviselteti magát a jótékonysági rendezvényeken, így volt ez ebben az esetben is.

Cserna Gábor jelképesen átadja a jótékonysági akción összegyűjtött pénzt Nics Évának és a Jószolgálati Otthon egyik lakójának, Eszternek.

Cserna Gábor polgármester köszöntőjében Müller Péter gondolatait idézte: A jövőd nincs készen - hanem szüntelenül készülőben van. És mindig van egy áldott és egy átkozott verzió. Minden igazi mester azt tanácsolja, hogy válaszd az áldottat. Ez a nehezebb út. Ma kevesen járják. Itt ismét bebizonyosodott, hogy ha az áldott utat választjuk, és összefogunk egy cél érdekében, csodákra vagyunk képesek - folytatta a polgármester. A DLSZ már nem először bizonyít a társadalmi felelősségvállalás frontján. Erős pillérei ők a dunaújvárosi közösségnek. A polgármester biztosította őket arról, hogy az önkormányzat, ahogy eddig is, úgy a jövőben is támogatja a tevékenységüket és továbbra is számít segítő munkájukra. Kiemelte, hogy a Jószolgálati Otthon Közalapítvány rendkívül érzékeny és hangsúlyos feladatot végez a mindennapokban. A megközelítőleg kétmillió forint számos szabadtéri- és egyéb sporteszköz megvásárlására adott lehetőséget, amely ahogy a segítő kampány szlogenje is szólt mosolyt csalhat az arcokra. Végül kiemelte: Az ő örömük a mi boldogságunk is egyben, és miről szólhatna másról egy igazi közösség. Cserna Gábor polgármesterként és az akcióban részt vevő magánemberként is megköszönte valamennyi szervezet, csapat és sportáruház támogatását.

Rácz Zsuzsa gondozó segít Szigligeti Marikának a sporteszköz használatában Fotó: Ady Géza

Nics Éva a Jószolgálati Otthon Közalapítvány kuratóriumának elnöke is a köszönet hangján szólt. Elmondta, hogy ez a nemes felajánlás, hathatós segítséget nyújt ahhoz, hogy szakembereik még hatékonyabban végezhessék munkájukat, hogy az ellátottjaik tényleg aktívan és folyamatosan tudjanak mozogni, ne kelljen az intézményből máshova elmenniük ezért. Így a gyógypedagógus és a rehabilitációs szakember és a többi kolléga is közösen összeállított programmal egy komplett fejlesztést tud nyújtani.

Kovács Judit a DVG Zrt. igazgatósági tagja elmondta, hosszú ideje figyelemmel kíséri az otthon munkáját, az itt élő emberek életét és örömmel tölti el az, ha azt látja, hogy folyamatosan fejlődik ez az intézmény az ebben gondozott emberek boldogulására.

Tóth Imre a DLSZ Társadalmi Felelősség Bizottságának elnökét örömmel tölti el, ha egy jótékony akció beteljesül, és a segítség megérkezik oda, ahova szánták. Tegnap egy ilyen akció teljesült be azzal, hogy átadhatták azokat a sporteszközöket, amellyel könnyebbé tehetik az intézmény mindennapjait..

Az eseményt többek között megtisztelte jelenlétével Nagy Zoltánné önkormányzati képviselő és Nemes Ferenc a Roneko Kft. ügyvezetője is.

Kedden nem először találkozhattam a Jószolgálati Otthon lakóival. Több rendezvényen volt alkalmam megtapasztalni szeretetüket. Amikor belépek az otthonba érdeklődő tekintetek, kíváncsi szemek vesznek körül. Kérdeznek, megérintenek, kedveskednek. Őszintén érdek nélkül. Akaratlanul is tanítanak. Sokszor erejüket megfeszítve küzdenek azért, ami nekünk természetes. A legtöbbször zenés műsort adnak elő, repertoárjukban egy gyönyörű dal is felcsendül. Annak szövege és szuggesztív előadásmódja szívet melengető:

A szeretet egység, a becsület tisztesség; Ki barát az hű, ég, mint a tűz; Védeni egymást, találni megoldást; Őszintén vitázni, segíteni, mellé állni.

Erre vágyom én, szívem a tiéd; Veled vagyok én, nem ellened; Van talán esély, itt egy meleg kéz;

Biztosan elér a lelkedhez.

Gondolkodjunk el ezen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!