Hírek

2011.02.10. 03:28

Az iskolák érdekében

Dunaújváros - Kedden, szinte a hivatalos tájékoztatóval párhuzamosan az általános iskolák igazgatói és a gazdasági vezetők tanácskoztak az önkormányzat két átalakítási tervezetéről.

Szabó Szabolcs

- Belátjuk, hogy valóban csökkent a gyereklétszám, ám érdemes meghallgatni és figyelembe venni az intézmények, a szakmai és szülői szervezetek véleményét is egy ilyen horderejű döntés meghozatala előtt - fogalmazott lapunknak Horváthné Nagyszőllősi Magdolna, az Arany János Általános Iskola igazgatója, az igazgatói ülés vezetője.

- Mi minden egyes intézmény érdekeit egyaránt képviseljük, éppen ezért legfőképp esélyegyenlőséget kértünk az intézmények számára, másrészt jeleztük: az előterjesztés B-változata lenne a legrosszabb forgatókönyv, a technikai dolgozókra ugyanis hatalmas szükség van az intézményeknél. Kollégáim felvetették azt is, hogy érdemes lenne a döntést megelőzően az épületek állapotát is megvizsgálni. A beiskolázási körzetek megállapításánál pedig a gyerekek érdekeit kell figyelembe venni. A városi alapfokú oktatás eredményességének záloga, hogy az intézmények megőrizzék egyedi értékeiket, erre az előző ciklusban Cserna Gábor, akkor humán ügyekért felelős alpogármesterként is felhívta a figyelmet. - tette hozzá az Arany iskola igazgatója.

Tegnap a Költségvetési Intézmények Érdekegyeztető Tanácsa előtt is ismertették a tervezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!