Hírek

2017.04.20. 19:50

Jobbik: az elvándorlás oka az alacsony bérszínvonal

Dunaújváros - "Egyenlő munkáért egyenlő bért" címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön délután Pintér Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője.

Szabó Szabolcs

A politikus felidézte, hogy a közelmúltban egy nyugati országban járt ismerőseinél, akik elmondták, azért kényszerültek elhagyni Magyarországot, mert az itthoni alacsony keresetek miatt rendre anyagi gondjaik voltak. Pintér szerint ez ma egy általános probléma, hiszen munkavállalók százezrei hagyják el az országot az alacsony bérszínvonal miatt.

Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője
Fotó: Ady Géza

Kiemelte, a Jobbik belföldön és külföldön egyaránt mindent megtesz azért, hogy ezt a tarthatatlan állapotot megszüntesse. A párt egyik legfontosabb célja, hogy ugyanannyi munkáért ugyanazt a bért itthon is megkeressék a magyar munkavállalók. Minderről ma lakossági fórumot is tart a párt 18 órától a Városháza C szárnyában, ahol Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselővel ismertetik a párt elképzeléseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!