Hírek

2013.06.02. 10:54

Az Arany Parti ismét siker

Közös ebéddel ünnepelték meg a hagyománnyá vált akciót a felnőttek és diákok.

Pekarek János

Négy hónapi szervezésbe került, de megérte! Ötszázötvenhét felnőtt és gyerek dolgozott szombaton reggel fél kilenctől délután kettőig a Béke-városrészi Arany János Általános Iskola csinosításán. 

Igaz, Medve Ilona tanítónő, a fő szervező szerint nem egészen úgy, ahogy elképzelték: a változékony időjárás miatt a külső festéseket elhalasztották, inkább az épületen belül dolgoztak. De ott aztán... 

Teljes egészében kifestettélk például a könyvtár folyosóját, osztálytermekben is mennyezetet, falakat festettek, javították és tisztították a fémszerkezetű ablakokat, egy kicsit kertészkedtek is, fákat telepítettek, az előregedetteket kivágták,  az udvarra ugróiskolát festettek. 

Mindez millió forinon felüli összegbe került  volna, de a szükséges anyagokat a szülők, vállalkozók, cégek  adták össze. Így a festékeket, ecseteket, dörzspapírt, hengereket, de adományoztak (névtelenül) szódát, üdítőt, és a közös ebéd alapanyagait, például száz (!) kiló húst is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!