Hírek

2017.02.17. 16:45

Az áradásról és a jégről

Dunaújváros - Legalább annyi jó hírt közölhetünk, hogy a Duna (ellentétben a Tiszával) teljesen jégmentes nálunk.

Pekarek János

A Dunán folytatódik a mondhatni már megszokott vízszintingadozás - sajnos, nem azon a szinten, ahogyan az ideális lenne.

Tegnap, február 17-én reggel mínusz 14 centiméteren állt a vízmérce a dunaújvárosi kikötőnél: vagyis a korábbi, plusz ötven centiméter körül ingadozó vízállás ismét negatív tartományban van.

Hangulat- és állapotjelzés a kikötőből: köd, kis víz, jég nincs Fotó: Ady Géza

Ez a hydroinfo előrejelzése szerint még legalább február 19-ig, azaz vasárnapig így marad: a hét utolsó napján várhatóan mínusz 4 centimétert mutat majd a jelző.

Utána ugyan folyamatosan emelkedni fog a vízszint, egészen a február 23-ig, jövő csütörtökig várható plusz 50 centiméteres vízállásig - de előre megjósolható minden nagyobb kockázat nélkül, hogy ez a vízszint sem lesz tartós. A hydroinfo grafikonja ugyan a táblázatos előrejelzéssel előrejelzéssel szemben plusz kétszáz centiméteres vízállást jelez február 23-ra, de alighanem jól tesszük, ha ezt fenntartásokkal kezeljük.

A jó hír az, hogy a Duna a teljes magyarországi szakaszon jégmentes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!