Hírek

2015.03.17. 08:41

Autós üldözés, lövöldözés: a gumitolvajok elmenekültek a rendőrök elől

Dunaújváros – Egy külföldi kamiont dézsmáltak meg azok a bűnözők, akiket a Kunszentmiklósig tartó üldözés után, a Fejér és Bács-Kiskun megyei rendőrök összehangolt munkája, valamint több pisztolylövés árán sikerült elfogni kedden hajnalban.

Gallai Péter

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központjába kedden hajnali 0 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy dunaújvárosi gyár területe mellett ismeretlen tettesek autógumikat tulajdonítottak el.

A lopás körülményeit a Dunaújvárosi Hírlapnak Törköly László alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kapitányhelyettese ismertette. Mint elmondta: a Hankook gyárában pakolt fel abroncsokkal egy lengyel kamion, majd onnan kihajtva, az üzem melletti közterületen állította le járművét, hogy kivegye pihenőidejét, majd lefeküdt.

Fotók: FMRFK

– Az elkövetők ezt kifigyelve feltörték a plombát, majd elkezdték kirakodni az abroncsokat. A gyanús tevékenységre felfigyelt a gyár biztonsági szolgálata, akik ezt jelezték a rendőrségnek is. A járőrök a már időközben Dunaföldvár felé elindult jármű után hajtottak, de az nem állt meg a jelzésükre, hanem a Pentele hídon áthajtott Bács-Kiskun megyébe.

A további események ismertetését Kiss. Z. Edward, a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője folytatta: – Az akcióba Tass településnél a Bács-Kiskun megyei rendőrök is bekapcsolódtak. Menet közben a tehergépkocsiban utazó elkövetők különböző tárgyakat dobáltak a rendőrautók elé annak érdekében, hogy azok haladását akadályozzák. Az elsődleges információk szerint egy kunszentmiklósi vasúti átjáró tilos jelzése miatt megállásra kényszerültek az elkövetők, ahol az egyenruhások igazoltatni akarták őket. Azonban a tehergépjármű vezetője ismét menekülni próbált, ekkor hátramenetben a mögötte álló szolgálati gépjárműnek ütközött, majd az egyik intézkedő rendőr figyelmeztető lövése ellenére a sofőr balra, a jármű mellett gyalogosan álló egyenruhások felé irányította a kisteherautót, hogy egy földútra hajtson. A rendőröknek a hirtelen kormánymozdulat miatt el kellett ugraniuk a tehergépjármű elől, majd annak kerekeire célzott lövéseket adtak le. A tettesek a defektes abroncsokkal a földúton néhány kilométert még megtettek, majd a járművet hátrahagyva gyalogosan menekültek tovább. A Fejér megyei rendőrök a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai segítségével fogtak el a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két férfit.

Törköly László hozzátette, hogy a kamionból nyolcvan darab Hankook abroncsot emeltek el, amelyek értéke egymillió forint. Az alezredes az esettel kapcsolatban kiemelte, hogy pont a korábban történt bűncselekmények miatt egyeztettek a Hankookal és a biztonsági szolgálattal, hogy a megpakolt kamionok a gyár területén belül, őrzött területen vegyék ki a pihenőidejüket. – Ennek eredménye meg is látszott, régen nem történt már itt ilyen bűncselekmény. Egyébként még egy dolgot kiemelnék a sikeres akcióval kapcsolatban, mégpedig a gyár biztonsági szolgálata mellett a két megye tevékenységirányító központjának nagyon jól összehangolt együttműködését és kommunikációját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!