Hírek

2017.02.15. 18:35

Átadták az életmentő eszközöket

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Mentőállomás volt a helyszíne az idei kispályás labdarúgó Carissa Kupa jótékonysági akció záró megmozdulásának.

Gróf András

Az adományozók és szponzorok révén összesen 1 007 500 forint gyűlt össze, ami a mentőautókban használatos két darab infúzió-adagoló pumpa beszerzését tette lehetővé. Az átadó ünnepségen először Izsák Máté, Dunaújváros Megyei Jogú Város képviselője, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke méltatta az akciót.

- A szervezők kitettek magukért, így ismét egy örömteli eseményen vehetünk részt. Az egyik lehető legjobb helyre került az adomány, amiért köszönet a támogatóknak és az adakozóknak egyaránt.

A mentőállomás vezetője, Reszegi Imre természetesen örömmel vette át az életmentő készülékeket.

- A legelső szó a köszönet, amit mondhatok. Elsősorban azoknak a betegeknek a köszönete, akiknél majd a mindennapi munkánk során használjuk ezeket az eszközöket. Bízom benne, hogy ezzel nem ért véget az együttműködésünk, hiszen több területen is kapcsolatban vagyunk.

Izsák Máté, Nemes Elvira, Reszegi Imre, Tóth Imre, Kubovics Árpád, Kovács Judit és Petrás Gábor Fotó: Zsedrovits Enikő

Az eszközök üzemeltetése a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány feladata, amelynek elnöke Kubovics Árpád.

- Jól cél érdekében használjuk ezeket a felszereléseket, amelyek üzemeltetése mellett a karbantartása is a mi feladatunk lesz.

A DVG Zrt igazgatóságának tagja, Kovács Judit szerint jó helyre került az idei esztendőben is a támogatás.

- A dunaújvárosi mentősők nagyon megérdemlik ezeket az eszközöket, amelyek oda kerültek, ahol a napi feladatok ellátása érdekében a legnagyobb szükség van rájuk.

Nemes Elvira, az Orinoco 2002 Kft. ügyvezetője is sikeresnek ítélte az akciót.

- Ebben az évben is rendkívül hatékony volt a DLSZfelhívása. Örülök neki, hogy a magunk eszközeivel mi is hozzájárulhattunk a kezdeményezés lebonyolításához.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, Tóth Imre szavai zárták az ünnepélyes eseményt.

- Az egészségügy az a terület, amelytől egész életünkben csak kapunk, így külön öröm, hogy ezúttal adhattunk. Bízunk benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk erre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!