Hírek

2017.06.06. 17:55

Aranytollat értek mindkettőjük írásai

A számos dunaújvárosi tehetség közül idén Kugler Szilviának, a DSzC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 10/3. osztályos diákjának ítéltük oda az Aranytoll-díjat.

Körmendi Erzsébet

Szilvia nagyon sokat olvas, szinte "falja" a könyveket, és amikor hallott a SÉTA-programról, elhatározta, kipróbálja magát az írásban.

- Szeretném elmondani az embereknek, hogyan látok én bizonyos dolgokat, embereket, mit érzek, miként vélekedek adott kérdésekről. Sokan nem mutatják meg magukat a világnak. Én ezt örömmel teszem meg, és bízom benne, megtalálom a közös hangot az emberekkel - vallja a díjazottunk. Számára nagyon fontos a mások megbecsülése, a Mindennapi hősök című szösszenet megírásában például az anyukája motiválta - anyák napjára szánta.

- Az írással kifejezhetünk olyan érzéseket, gondolatokat is, amelyeket szóban el nem tudunk mondani. Szeretnék felrázni másokat is. Elmegyünk egymás mellett szó nélkül, ami hiba, ezért én mosolygok mindenkire, aki szembe jön velem, mert a pozitivitás nagyon fontos szerintem - hangsúlyozza Szilvia, aki gyakorló ápolónak tanul a Lorántffyban. Szeret emberekkel foglalkozni, érdekli a szociálpszichológia, szeretné megfejteni mások viselkedését.

A Pannon Lapok Társasága az újságolvasást népszerűsítő Sajtó és tanulás, azaz Séta programjának kezdettől fogva résztvevője a székesfehérvári Teleki Blanka gimnázium. A Fejér Megyei Hírlap által kiadott Séta Aranytollat is egy ide járó diák, a 10. A osztály tanulója, Érsek Máté nyerte el. A hét hetes tavaszi kurzus során kevesebb írást küldtek be a programban részt vevő iskolák diákjai, mint az ősziben, de így is sok jó cikk született. Többek közlését csak az akadályozta meg, hogy nincs az újságból - mint mondani szokták - gumiból... A legszorgalmasabbak egyébként a székesfehérvári Széchenyi szakgimnáziumba járó fiatalok voltak: külön erénye volt cikkeiknek, hogy azokhoz igyekeztek fotót is mellékelni. Az aranytollal azonban nem kollektív teljesítményt, hanem egyénit díjazunk. Márpedig Máté kellően termékeny, írásai pedig sokszínűek voltak. Mint a díj átvételekor elmondta, bár mérnöknek készül, az iskolai eseményekről már korábban is írt tudósításokat. Hálásan említette magyartanárát, Árgyelán Dánielnét, valamint az iskola könyvtárosát, az ottani sétás összekötőt , koordinátort Zseli Klárát. Jó érzés volt viszontlátni az írásaimat a Hírlap hasábjain, és örömmel töltöttek el a visszajelzések, amelyeket az osztálytársaimtól és a rokonaimtól kaptam - mondta el.

A legtöbb írást a fehérvári Széchenyi iskola diákjai küldték

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!