Hírek

2016.11.14. 20:35

Amikor a segítők kerülnek előtérbe

Dunaújváros - Az elmúlt nyolc esztendőben már megszokhattuk, hogy a szociális munka napja alkalmából teltházas, bő műsorkínálatú gálával ünnepelnek a szféra dolgozói a gondozottakkal együtt a Bartókban. Nem volt ez másként most sem.

Balla Tibor

Ahogy eddig is mindig, most is kitett magáért minden résztvevő, a konferanszié szerepét magára vállaló, és humoros megjegyzéseivel a fellépések drukkját hatékonyan oldó Fábos Zsolttól, az öt szociális intézmény gondozottjain át, egészen az őket felkészítő és velük együtt színpadra álló ünnepeltekig, a szociális szféra elkötelezett dolgozóiig.

A két és fél órányi műsorban az Útkeresés Segítő Szolgálat, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonainak dolgozói és gondozottjai léptek fel különféle produkciókkal, de megmutatta magát a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros intézménye is egy vetítéses bemutatóval.

A gálaműsor stílszerűen a Kék hangok - autista kórus megkapó produkciójával, egy Zorán szerzeménnyel, az Apám hitte című dal feldolgozásával kezdődött.

Cserna Gábor polgármester személyesen köszöntötte a szociális területen dolgozókat és a gondozottakat a rendezvényen, kiemelve munkájuk szépségét, és a benne lévő szeretetet, Hamvas Béla szavait idézve. Elmondta, hogy a csütörtöki közgyűlés elején ketten vehetik majd át a Szociális Munkáért-díjat, akiknek ezúton előre is gratulált. Jó hírt is hozott az ünnepi alkalomra. Az októberi közgyűlésen polgármesterként ígéretet tett arra, hogy a jövő évi költségvetés tervezésénél egy kiemeltebb, alapbéren kívüli juttatásban igyekeznek az érdekképviseletek vezetőivel megállapodni, hogy ne csak szóban támogassák ezt a területet. Mindemellett ígéretet tett arra is, hogy amennyiben az ágazatban egy-egy pályázathoz önkormányzati önrészre van szükség, az önkormányzat a költségvetési források mértékében segíteni fog.

A műsorban zene, tánc, paródia, versek, dalok, színpadi jelenetek váltották egymást, majd a színpadra szólították mindazokat, akiket kollégáik és a gondozottak szavazatai alapján kitüntetésre érdemesnek találtak. A Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros intézmény díjazottja Domonyik Józsefné, az Útkeresés Segítő Szolgálat munkatársai Fehér Editre szavaztak, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány munkatársai és ellátottai Hegyiné Csuti Eleonórát választották, a Magyar Mentőszolgálat Alapítványa legtöbb szavazatát Studinger Andrea kapta, az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai kitüntetettje pedig Tábi Csabáné volt. Dr. Juhászné Bordács Veronika a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezete elismerő oklevelét adta át Bölcskei Annának.

Szociális munkásnak lenni jó.

Szociális munkásnak lenni rossz.

A szociális munkásnak nincs választása.

Nem kerülheti el az utcán fekvő, vagy részeg, vagy beteg, vagy elesett, netán részeg/beteg/elesett embereket: rajtuk segíteni a szociális munkás dolga.

Nem nyithat vitát afölött, amiről annyi, de annyi, nyilván nagyon képzett társaságban törik az elmét, hogy most akkor saját hibájából, avagy nem saját hibájából fekszik ott az illető.

Neki életet kell mentenie.

Szociális munkásnak lenni jó. És rossz?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!