Hírek

2016.08.01. 13:25

Az anyatej semmivel nem pótolható, nagyon fontos a babának

Kulcs - A világnap alkalmából azokat az édesanyákat és gyermeküket köszöntötték a faluházban, akik féléves kor után is fontosnak tartják az anyatejes táplálást.

Körmendi Erzsébet

Jobb Gyula polgármester saját bevallása szerint nem volt még olyan rendezvényen, mint a hétfői: bölcsődéhez volt hasonlatos a Faluház, ahogyan a gyerekek vidám játszottak a szőnyegen, a terítettek az asztalhoz nem ült senki... Ugyanakkor azt mondta Jobb Gyula: boldogan fogadta el a menye, Anita meghívását az eseményre, hiszen a mai világban fantasztikus és példás, ha valaki az anyatejes táplálást vállalja, pláne a gyermeke féléves kora után is. Mert az anyatej semmivel nem pótolható, nagyon fontos a babának. A polgármester virággal, emléklappal köszöntötte az édesanyákat, a gyerekeknek apró ajándékkal kedveskedett. A település védőnői - Radnó-Kovács Zita és Danka Edit - is hálás a rendezvény főszervezőjének Jobbné Vinczellér Anitának, aki dúlaként is sokat tesz az anyatejes táplálás népszerűsítéséért. Zita elmondta: Kulcson határozottan emelkedett a várandósok száma az utóbbi időben, vonzó a község a gyermeket vállalóknak, jelenleg is közel harminc csecsemőjük van. Kiemelten fontosnak tartják az anyatejes táplálás elősegítését, támogatását már a várandós gondozás során, aztán csecsemő és kisded korban egyaránt. Az átlag féléves kor, ám nem ritka az a gyermek, aki egyéves koráig, sőt még azon túl is kap anyatejet, ha igényli.

Látszik ez a fajta törődés a boldog, kiegyensúlyozott, örökmozgó csemetéken: majd kicsattannak az egészségtől! Bandula Szabina újságolta például, hogy kisfia, Barnabás 14 hónapos, de éjjelente és alvás előtt még kéri az anyatejet, és nemhogy beteg, még lázas sem volt soha.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!