Hírek

2010.03.06. 06:34

Alkudozik az E.ON

Dunaújváros - A városi szennyvíztisztító kisebbségi tulajdonosa biztosítékot kér, mégpedig a DSZSZ Kft. és a DVCSH között folyó perek miatt. Ha ezt megkapják, akkor lesz üzlet.

Dunaújvárosi Hírlap

A zárt ülés után dr. Kálmán András polgármester úgy nyilatkozott lapunknak: a szerződéskötésre két héten belül sor kerül. Ez azonban nem történt meg, mert a DSZSZ Kft. biztosítékot kér.

A szennyvíztisztító és a DVCSH között ugyanis folyamatban lévő perek vannak a szennyvíztisztítási díj kifizetésének ügyében.

Kálmán András elmondta: e perek végkimenetelére tekintettel, azok véghezviteléhez kér biztosítékot a DSZSZ Kft. kisebbségi tulajdonosa. A 620 millió forintos vételárnak ezek a kintlevőségek ugyanis nem képezik a részét. Ha a bíróság megítéli a DSZSZ-nek a követelt összegeket, azok elmaradt árbevételként a kisebbségi tulajdonos E.ON-t, illetve a többségi tulajdonos önkormányzatot illetik. Mivel azonban a kisebbségi tulajdonrész eladása miatt az E.ON kikerül az üzletből, érthető módon szeretnének valamiféle garanciát arra, hogy ez az elmaradt követelésrészük nem úszik el - tette hozzá a polgármester.

A március 11-i közgyűlésen tehát a szennyvíztisztító adésvételi szerződését kiegészítő, biztosítékokról szóló passzust tárgyalják majd a képviselők. Kálmán András szerint várhatóan meg is szavazzák ezt a kiegészítést, ami szerint az E.ON ingatlanfedezetet ajánl fel biztosítékként, a város pedig üzletrészfedezetet adna. Így aztán, szülessen bármiféle döntés is a bíróságon, mindkét fél kellő biztosítékkal rendelkezik a kintlevőség rendezése ügyében.

A közgyűlési döntést követően, március 19-én találkozik dr. Kálmán András az E.ON igazgatósági tagjával, Bencsik Istvánnal, hogy tető alá hozzák az adásvételt - tudtuk meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!