Hírek

2016.04.11. 20:00

Aki a verset szereti...

Dunaújváros – A magyar költészet napján ezúttal is számos rendezvény várta az irodalomkedvelőket és az ifjú szavalókat. Versünnep több tételben.

Szabó Szabolcs

A Vasvári Pál Általános Iskola minden évben a magyar költészet napján tankerületi versbajnokságra várja a város és a térség első, másodikos és harmadikos tehetséges diákjait. A hétfői seregszemlén ismét remek előadásokat hallhatott a zsűri, amelynek vezetője ezúttal is Kurucz Gergely karnagy, a Rudas középiskola pedagógusa volt. A hagyományoknak megfelelően ismét tartalmas programsorozattal várta a közönséget a Dunaújvárosi Versbarátok Klubja az MMK-ban.

A zenés betétekkel gazdagított versmaratonon ezúttal is mindenki – ha volt bátorsága – elmondhatta legkedvesebb versét. A Kortárs Művészeti Intézetben a neves színművész, a Jászai Mari-díjas Hirtling István estje csábította az érdeklődőket, míg a Kiskohász Étteremben (lásd a 16. oldalon) versekkel gazdagított irodalmi és gasztronómiai utazásra várták a közönséget. Emellett a város és térség összes oktatási intézményében is megemlékeztek József Attila születésének 111. évfordulójáról.

A Vasvári iskola hagyományos költészetünnepi szavalóversenyének eredményei: 1. évfolyam: 1. Kovács Roland (Perkáta), 2. Boór Kata (Arany), Fink Hanna (Gárdonyi), különdíjas: Fehér Lili (Vasvári) 2. évfolyam: 1. Csák Laura (Móricz), 2. Szabó Dorina (Vasvári), 3. Vaskó Lilien (Móricz), különdíjas: Chlebovits Bence Krisztián . 3. évfolyam: Garda Zsófi (Vasvári), Varga Lelle Hanna (Dózsa), Nagy Szonja Luca (Móricz), különdíjas: Koffán Berta (Vasvári).

A Dunaújvárosi Versbarátok hétfői költészetünnepének vendége Turbuk István költő volt, az est végén pedig az egy Kiss Rakenroll névre hallgató alkalmi formáció örömezenélése zárta a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!