Hírek

2010.04.29. 02:29

Akadály nélkül

Perkáta - A gyermekek műsorral köszöntötték a vendégeket az akadálymentesített óvodában. Az intézmény megújult - az elnyert pályázati forrásnak köszönhetően.

nincs nev

A problémamegoldás hangsúlyozta, valamint oktatás-politikai teendőkről beszélt L. Simon László, jelöltként a Parlamentbe bekerült képviselő, a megyei közgyűlés oktatási és kulturális bizottságának elnöke. Szavaiból kiderült: örül az akadálymentesítésnek, ám vannak súlyosabb gondok, amelyekkel meg kell birkózniuk a pedagógusoknak, az oktatási intézményekben dolgozóknak. A jelölt képviselő tiszteletben tartja az unió pályázatait és törekvéseit, de először az oktató-nevelő munka feltételeit kell megteremteni. Mert amíg olyan iskolák, amelyekben nincs wc és cserépkályhával fűtenek, addig nem az a kérdés, hogy akadálymentes-e a mosdó...

Kovács Tiborné óvodavezető - aki 20 évvel ezelőtt első vezetőként vehette át a falu új óvodáját - háláját és köszönetét fejezte ki a beruházás előkészítőinek és az abban közreműködőknek. Somogyi Balázs polgármester a köszönő szavak mellet hangsúlyozta az éves óvodapedagógiai munka értékét. Jó érzéssel nyugtázta, hogy a községben évről évre több gyermek születik, továbbá azt is, hogy pályázati forrásból jelentős összegeket költhetnek az oktatási intézményekre, az azokhoz vezető utakra.

- Perkáta újabb életjelet adott magáról, bizonyítva, hogy jó úton járunk, érdemes ránk figyelni - mondta a Somogyi Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!