Hírek

2010.10.12. 02:25

Ahol a part szakad

Dunaújváros - A Helyi Védelmi Bizottság intézkedési tervet dolgozott ki tegnap délutáni ülésén az Ivó utca, Üdülő sor, Ágacsak utca, Pacsirta utca által határolt táborállási területre.

Körmendi Erzsébet

Tegnap a Védelmi Bizottság ülésén folytatódott a munka. Az önkormányzat sajtószóvivője, Németh Tünde tájékoztatása alapján a bizottság felhívja a lakók figyelmét a vízelvezető árkok tisztítására, ugyanis - mint arról írtunk - a talajmozgás elsődleges oka, hogy a löszpart megtelt vízzel az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt. Az építésügyi hatóság szakemberei felmérték a talajmozgásokat, és a vizsgálatokat megismétlik ezen a héten is több alkalommal, ellenőrzik a szennyvíztározókat is, valamint hangsúlyozottan felhívják a lakók figyelmét a fürdőmedencék szabályos vízelvezetésére.

A kialakult helyzetre tekintettel nemcsak a talaj vízterhelését próbálják csökkenteni a szakemberek, hanem a magaspart egyéb terheléseit is. A védelmi bizottság forgalomkorlátozást rendelt el az Üdülő soron, betartását szigorúan ellenőriztetik a rendvédelmi szervekkel.

A partoldal felső része és az Üdülő sor közötti rézsű téesz tulajdonban van. A bizottság egyetértett azzal, hogy a veszélyeztetett övezetet egységesen kell kezelni, célszerű önkormányzati tulajdonba venni. Felmerült a lakossági fórumon, hogy Táborállás alá vezeti a Hankook a szennyvízét, ezért tájékozódnak a gyár szennyvízkezeléséről, vízelvezetéséről.

Az esetleges katasztrófára is felkészült a védelmi bizottság: mentési tervet dolgozott ki. Valamint abban maradtak a tagok, hogy pénteken folytatják a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!