Hírek

2016.02.18. 17:13

Horváth Gábor száz értékes zsebkést ajánlott fel a Pecsét Istvánt megsegítő összefogás javára

Dunaújváros - Száz szép zsebkés (vagy használati, dísz- és ajándéktárgy?) árának fele menne István gyógyulásának javára.

Pekarek János

Aki nem tudja, hogy milyen az amerikai vasfa, Kentucky államból, annak mostanában elegendő az USA területére tartó egyik repülőjárat helyett mindössze a Dózsa György útra mennie.

Ott van Horváth Gábor késes és műköszörűs (valamint esernyő- és cipőjavító) műhelye. Ott aztán láthat késcsodákat - vasfa nyéllel! Vagy, ha úgy hozza a kedve, akkor ébenfa nyéllel: ez utóbbi burkolóanyag Indonéziából és Madagaszkárról származik.

Nem olcsón, ezt tegyük hozzá: az ilyenfajta faanyag köbmétere egyenlő négymillió forinttal...

S akkor még nem beszéltünk a szemfényvesztően szép acélról, a penge és a rugó, valamint a tok hibátlan kidolgozásáról! Egyébként „egyszerű", dunántúli szalonnázó bicskát formáz a kés, amelynek azonban nem csak minden részlete gyönyörű, hanem azt is fantasztikus élmény hallani, ahogyan halkan és precízen bekattan a zár nyitáskor, csukáskor.

Horváth Gábor egyik pazar zsebkésével, aminek árából ötven százalékot ajánl fel Istvánnak. Fotó: Ady Géza

Csak azért részletezem ezt ennyire, mert a minap nekem is részem volt ebben az élményben. Horváth mester ugyanis száz ilyen zsebkést ajánlott fel a Pecsét Istvánt megsegítő városi, közösségi összefogás javára. István, mint korábbi tudósításainkból is kiderül, májátültetettként súlyos rákbetegségben szenved, gyógyító kezelésére már csak Kínában van remény, amihez viszont tíz és fél millió forintra lenne szükség. Neki és családjának nincs ennyi pénze.

A közösségi gyűjtőakcióban már a szükséges összeg mintegy fele összegyűlni látszik. Sokan segítenek.

A fentebb említett, örökké emlékezetes ajándéknak is megfelelő, csodás zsebkésekhez egyébként még bőrtok, díszdoboz, valamint egyedi, sorszámozott minőségi tanúsítvány is jár. S itt említjük meg, hogy a mester 2030. december 31-ig tartó élezési garanciát is vállalt termékeire. Gyakorlatilag: örök élet meg egy nap...

Gábor ezen késeket négyféle variációban 24 ezer és 34 ezer forint közötti áron adja. Minden kés árának felét István gyógykezelésének javára ajánlja fel. Mert szeret segítő közösséghez tartozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!