Hírek

2012.01.25. 03:29

Ádám örül társai segítségének

Dunaújváros - Szatmári Ádám súlyos beteg - de a tízéves fiú komoly küzdő, és komoly segítséget is kapott társaitól! Ha hiszik, ha nem: műanyagkupakok formájában... Hamarosan Amerikába megy.

Pekarek János

Korábban már írtunk róla és társairól - most nagy megelégedéssel közölhetjük, a gyerekek, valamint Ádám szüleinek és több helyi cégnek, magánszemélynek köszönhetően közös elszántságuk nem is maradt hiábavaló!

Ádám, és családjának egy része a közeljövőben kiutazhat az Amerikai Egyesült Államokba, ahol a texasi Corpus Christie városában egy világszerte egyedülálló kezelésen vehet részt a fiú.

- Van remény arra, hogy javulhat az állapota, de legalábbis lassíthatjuk a betegség kifejlődését! - mondta lapunknak Szatmáriné Szigeti Ildikó, Ádám édesanyja.

Már kezükben a repülőjegy, lefoglalták a szállásokat, és természetesen a klinikán is megvan a helyük.

A tíz napig tartó kezeléssorozat ára milliós nagyságrendű. Erre a családnak soha nem lett volna pénze - de Ádám iskolatársai októberben felvették a harcot a lehetetlennel. Üdítőspalack-kupakot gyűjtő akciót kezdtek, több környékbeli községre is kiterjesztve.

Nem túlzás: mázsaszámra gyűlt össze a kupak, az iskola szülői szervezetének önként jelentkezői teherautószámra szállították el a feldolgozó céghez, amely komoly pénzeket fizetett érte. S ami még fontosabb: ilyen kezdeményezés után a család bátrabban kereshetett reménybeli adományozókat, cégeket és magánembereket - amelyek és akik nem is akartak kimaradni egy ilyen kezdeményezésből!

De még ezzel sincs vége.

- Ádám idén szeptembertől ötödik osztályos lesz, és a felsősök nálunk szaktantermi rendszerben, óráról órára másik tanterembe járva tanulnak - jegyezte meg Jakabné Józsa Klára, a Móricz iskola igazgatója. - Azonban Ádámtól nem várhatjuk el, hogy minden szünetben lépcsővel küzdjön, folyosóról folyosóra járjon. Ezért úgy döntöttünk, a szülőkkel közösen, hogy az idei szülő-pedagógus bál bevételét arra fordítjuk, hogy átépíthessük, felújíthassuk a régi politechnikai épület egyik termét akadálymentesre, hogy a későbbi 5. b, azaz Ádám és osztálytársai gond nélkül tanulhassanak együtt!

Ádám most örül. Örül a kezelés hírének, és annak, hogy maradhat társaival. S örül az új, elektromos kerekesszékének is, amivel sokkal önállóbb lehet, mint eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!